Eko natječaj za vrtiće i škole "Otpad odvoji i nagradu osvoji"
25. svibanj 2017.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je poziv vrtićima i školama u Hrvatskoj da sudjeluju u edukativnom natječaju - Otpad odvoji i nagradu osvoji, organiziranom u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike.

Cilj natječaja je educirati djecu i mlade o mogućnostima koje nudi obnova i ponovno korištenje ili recikliranje starih, korištenih stvari i sirovina. Također, na ovaj se način želi motivirati djecu na razmišljanje o važnosti očuvanja okoliša u kojem živimo, dok predmetni natječaj predstavlja jednu od informativno-edukativnih aktivnosti koje imaju za cilj osigurati uspješnost uspostavljanja cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.

Natječaj je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjih školama, a osmišljeni su posebni kreativni zadaci za četiri dobne skupine:

  • - za djecu vrtićke dobi (od 3 do 6 godina)

  • - za djecu nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda)

  • - za djecu viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)

  • - za srednje škole (od 1. do 4. razreda)

Nagradni natječaj bit će otvoren do 5. lipnja 2017., a za prijavu se potrebno registrirati na stranicama natječaja odvoji-osvoji.fzoeu.hr te preuzeti zadatak za svoju dobnu skupinu.

Više informacija na : odvoji-osvoji.fzoeu.hr

Povezani članci
Natječaj za dodjelu
Natječaj za dodjelu "Nagrade Vicko Andrić" (Rok: 25. kolovoza 2020. godine)

„Nagrada Vicko Andrić“ dodjeljuje se za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj

Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu
Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere II.2./II.3./II.4. „Produktivna ulaganja u akvakulturu“, koji je otvoren je za prijave do 1. studenoga 2020. Na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir
Natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 20.7.2020. godine Natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir

UNWTO startup natječaj za održivi razvoj
UNWTO startup natječaj za održivi razvoj

Svjetska turistička organizacija predstavila je novi natječaj za startupove kojem je cilj identificirati inovatore koji bi mogli pridonijeti daljnjem razvoju održivog razvoja kroz turizam. Natjecanje će objediniti sve sektore oko postizanju ciljeva održivog razvoja i staviti inovacije i održivost u središte globalnog gospodarskog oporavka.