Arhiva Novosti Svibanj 2017

Objavljen natječaj za provedbu Podmjere 3.1.

Dana 23. svibnja 2017. godine Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je prvi Natječaj za provedbu Podmjere 3.1. „Potpore za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“ – provedba tipa operacije 3.1.1. „Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode i u sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje“.


25. svibanj 2017.

Umjetnost i kultura 54+

Ministarstvo kulture objavilo je otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura 54“. Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a financirat će se aktivnosti pripreme i provedbe participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godina te aktivnosti stručnog usavršavanja umjetnika i kulturnih radnika u području kulturne i umjetničke edukacije i medijacije usmjerene na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine.


25. svibanj 2017.

Natječaj za udruge Domovinskoga rata

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je natječaj za dodjelu institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskog rata koje djeluju na lokalnoj razini te kojima se aktivnosti sufinanciraju i/ili podržavaju od strane institucija državne uprave, drugih državnih tijela ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.


25. svibanj 2017.

Eko natječaj za vrtiće i škole "Otpad odvoji i nagradu osvoji"

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je poziv vrtićima i školama u Hrvatskoj da sudjeluju u edukativnom natječaju - Otpad odvoji i nagradu osvoji, organiziranom u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike.


25. svibanj 2017.

Obavijest o Izmjenama Natječaja za tip operacije 7.1.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 18. svibnja 2017. godine Izmjene 2. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.1.1. „Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave“.


25. svibanj 2017.

Natječaj Hrvatskog Telekoma „Zajedno smo jači“

Hrvatski Telekom i ove godine nastavlja sa svojim donacijskim natječajem „Zajedno smo jači“ kojim nagrađuje najbolje STEM projekte. Natječaj je otvoren za neprofitne ustanove sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a prijavljeni projekti u svim kategorijama moraju primjenjivati barem jednu telekomunikacijsku tehnologiju te biti od važnosti za lokalnu i širu društvenu zajednicu.


19. svibanj 2017.

Objavljen Javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv za prijavu gospodarskih manifestacija, znanstveno-stručnih skupova i ostalih aktivnosti promidžbe poduzetništva i obrta te za prijavu nacionalnih projekata promidžbe poduzetništva u 2017. godini.


19. svibanj 2017.

Objavljen je Pravilnik o provedbi podmjere 4.2

U Narodnim novinama broj 46 od 12. svibnja objavljen je Pravilnik o provedbi podmjere 4.2 – „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. Stupanjem na snagu ovog Pravilnika, osmog dana od objave, stječu se preduvjeti za raspisivanje natječaja 22. svibnja 2017.


16. svibanj 2017.

Tele2 i Zaklada Reach for Change otvorili prijave za projekte „Reach for Change – Budi promjena“

Tele2 i međunarodna Zaklada Reach for Change iz Švedske i ove godine nastavljaju uspješnu suradnju na projektu „Reach for Change – Budi promjena“.


16. svibanj 2017.

Godišnji plan objave Poziva u okviru ESF-a

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo za Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. objavilo je Indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. s ciljem informiranja javnosti i omogućavanja pravovremene pripreme projektnih prijedloga potencijalnih prijavitelja.


16. svibanj 2017.

Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija'' u svrhu jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije pružanjem potpore organizacijskoj reformi/promjenama i razvoju IRI infrastrukture znanstvenih organizacija s ciljem poboljšanja kvalitete, opsega i relevantnosti istraživačkih aktivnosti te njihove transformacije u međunarodno konkurentne znanstvene institucije koje stvaraju novu znanstvenu, društvenu i ekonomsku vrijednost.


11. svibanj 2017.

Objavljen natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u Narodnim novinama broj 43/17 novi natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja, iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. (tzv. Vinska omotnica).


11. svibanj 2017.

INA d.d. objavila natječaj "Zeleni pojas"

INA – Industrija nafte, d.d. u sklopu programa „Zeleni pojas“ objavila je natječaj za sufinanciranje ekoloških projekta u području zaštite okoliša i prirode 2017.


11. svibanj 2017.

Natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Adris

Zaklada Adris raspisala je natječaj za dodjelu sredstava za sljedeće programe Zaklade: ZNANJE I OTKRIĆA i STVARALAŠTVO, EKOLOGIJA, BAŠTINA I DOBROTA


11. svibanj 2017.

Poziv za iskaz interesa "Znanje bez granica"

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavila je Poziv za iskaz interesa u području suradnje na razmjeni znanja - "Znanje bez granica"


8. svibanj 2017.

Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ s ciljem razvoja i poboljšanja kvalitete dostupnosti infrastrukture postojećih poduzetničkih zona kroz poticanje ulaganja u infrastrukturu u područjima gdje postoji potreba za gradnjom nove, unapređenjem ili proširenjem postojeće zajedničke infrastrukture postojećih zona s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.


3. svibanj 2017.

Raspisano je 5 natječaja za podmjeru 4.1.

Dana 24. travnja stupio je na snagu novi Pravilnik o provedbi mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1 „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (“Narodne novine”, broj 37/2017), prema kojemu je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je 5 natječaja


3. svibanj 2017.