UNWTO startup natječaj za održivi razvoj
20. srpanj 2020.

Svjetska turistička organizacija predstavila je novi natječaj za startupove kojem je cilj identificirati inovatore koji bi mogli pridonijeti daljnjem razvoju održivog razvoja kroz turizam. Natjecanje će objediniti sve sektore oko postizanju ciljeva održivog razvoja i staviti inovacije i održivost u središte globalnog gospodarskog oporavka.

Natječaj nije otvoren isključivo za inovatore u turističkom sektoru već se startupovi svih vrsta, iz cijelog svijeta, pozivaju na sudjelovanje pod uvjetom da: 

  • Inovativne su prirode i nude rješenja s dodanom vrijednošću,

  • Vođeni su održivošću,

  • Imaju potencijal međunarodnog rasta i mogu se primijeniti u korporacijama i destinacijama,

  • U početnom su stadiju,

  • Imaju testirani pilot i poslovni plan,

  • Imaju potpun tim koji redovito funkcionira. 

17 najboljih startup-ova (1 za svaki od SDG-ova) dobit će potporu za unaprjeđenje svog poslovanja i priliku stvarno promijeniti budućnost destinacija. UNWTO će predstaviti najbolje ideje svojim državama članicama, pridruženim članicama i investitorima, pružajući im jedinstvenu mogućnost umrežavanja i povezivanja.
 
Dodatne pogodnosti uključuju priliku za sudjelovanje na UNWTO Demo danu te pristup tehnološkoj podršci i UNWTO Inovacijskoj mreži, kao i mentorski program s „jedan na jedan“ i grupnim treninzima na temu intelektualnog vlasništva, održivosti poslovanja i liderstva.

Prijave su sada otvorene i zatvaraju se 20. rujna 2020. godine, a pobjednici će biti objavljeni u studenom.
 
Više o tome pročirajte na poveznici
ovdje.

Povezani članci
OTVOREN 4. NATJEČAJ ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA – LIGHT PROJECT PROPOSAL
OTVOREN 4. NATJEČAJ ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA – LIGHT PROJECT PROPOSAL

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) kao glavni korisnik projekta “Fostering value added business cooperation between SMEs operating on different sides of the Hungary-Croatia border” (“B Light”) u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 otvorila je Četvrti natječaj za dostavu projektnih prijedloga (Light Project Proposal) za suradnju malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska-Hrvatska.

DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA
DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije četvrtu godinu zaredom organizira informativno-edukativnu kampanju „Dani otvorenih vrata EU projekata“, koja se ove godine održava virtualno.

Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2
Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2

Ministarstvo zdravstva RH objavilo je dana 30.10.2020. godine Javni poziv Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2.

Javni poziv za predodabir nacionalnih kandidata  za Europske digitalne centre za inovacije (EDIH)
Javni poziv za predodabir nacionalnih kandidata za Europske digitalne centre za inovacije (EDIH)

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je dana 30.10.2020. javni poziv na dostavu projektnih prijedloga za predodabir nacionalnih kandidata koji će biti predloženi Europskoj komisiji za daljnji postupak odabira i (su)financiranja Europskih digitalnih centara za inovacije (engl. European Digital Innovation Hub, EDIH).