Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“
12. siječanj 2022.

U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“.

Svrha ovoga Poziva je pružiti podršku nositeljima projekata u području digitalne transformacije i zelene tranzicije za pripremu projektno-tehničke dokumentacije kako bi se stvorili preduvjeti za brzi početak implementacije i/ili fizičke realizacije tih  projekata. Međutim, projekti pripremljeni bespovratnim sredstvima u okviru ovoga Poziva ne ostvaruju automatizmom pravo i na dodatna bespovratna sredstva za implementaciju i/ili fizičku realizaciju tih projekata, već je to predmet eventualnih zasebnih postupaka dodjele i uvjeta koji se primjenjuju na bespovratna sredstva iz različitih izvora.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznose 160.000.000,00 kuna. Od navedenog ukupnog iznosa bespovratnih sredstava, 40.000.000,00 kuna rezervirano je za projektne prijedloge s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske te Međimurske županije, a u cilju podrške provedbi razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske.

Od navedenog ukupnog iznosa bespovratnih sredstava, 20.000.000,00 kuna rezervirano je za projektne prijedloge s područja Sisačko-moslavačke županije, a u cilju podrške provedbi Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom.

Preostali iznos od 100.000.000,00 kuna odnosi se na sva ostala područja Republike Hrvatske. U slučaju da gore navedena rezervirana sredstva ne budu u cijelosti dodijeljena za navedena rezervirana područja, ista se mogu preusmjeriti na ostala područja.

Bespovratnim sredstvima u okviru ovoga Poziva sufinancira se do 90% iznosa ukupnih prihvatljivih troškova za pripremu prihvatljive projektno-tehničke dokumentacije. Iznos bespovratnih sredstava za pojedini projektni prijedlog za pripremu projektno-tehničke dokumentacije ne može biti viši od 2.500.000,00 kuna. Bit će odbačen projektni prijedlog za koji zatražena bespovratna sredstva iznose više od 2.500.000,00 kuna. Najniži iznos bespovratnih sredstava za pojedinačni projektni prijedlog za pripremu projektno-tehničke dokumentacije je 400.000,00 kuna. Bit će odbačen projektni prijedlog za koji je zatraženo, odnosno kojem se može dodijeliti manje od 400.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Više informacija te detalji i uvjeti Poziva dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Povezani članci
Dodjela priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ u 2021. godini
Dodjela priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ u 2021. godini

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je natječajni postupak za dodjelu priznanja “Poslodavac prijatelj obitelji” u 2021. godini.

LIFE Prijelaz na čistu energiju – dostava prijedloga
LIFE Prijelaz na čistu energiju – dostava prijedloga

U okviru programa LIFE (LIFE-2021-CET) otvoreni su pozivi namijenjeni prijelazu na čistu energiju. Europska komisija osigurala je financijsku podršku u vrijednosti od 95 mil. EUR, a intenzitet sufinanciranja je do 95 %, te se korisnici mogu prijaviti unutar 18 tema.

Objavljen Poziv za podnošenje prijedloga za program Europske snage solidarnosti 2022. godine
Objavljen Poziv za podnošenje prijedloga za program Europske snage solidarnosti 2022. godine

Europska komisija je objavila Poziv na podnošenje prijedloga za program Europske snage solidarnosti za 2022. godinu. koji uključuje sljedeće aktivnosti programa

Objavljen Poziv na predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica ruksak (pun) kulture 2022.
Objavljen Poziv na predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica ruksak (pun) kulture 2022.

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi s ciljem razvoja programa Ruksak (pun) kulture, nacionalnog dopunskog programa u vrtićima te osnovnim i srednjim školama na području cijele Republike Hrvatske.