Arhiva Novosti Siječanj 2022

Javni poziv za predlaganje programa za Program javnih potreba u kulturi Osječko-baranjske županije za 2022. godinu

Osječko-baranjska županija raspisala je Javni poziv za predlaganje programa za Program javnih potreba u kulturi Osječko-baranjske županije za 2022. godinu.


29. siječanj 2022.

Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2022. godinu

Osječko-baranjska županija raspisala je Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2022. godinu.


29. siječanj 2022.

Objavljene Smjernice za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Smjernice za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom s ciljem pravovremenog informiranja gospodarstvenika o pripremama koje je potrebno provesti u postupku uvođenja eura kao nacionalne valute. Podsjećamo, ciljani datum uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj je 1. siječnja 2023. godine.


25. siječanj 2022.

Mjere aktivne politike zapošljavanja za 2022. godinu

Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavio je Program mjera aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini koji uključuje Potpore za zapošljavanje, Potpore za pripravništvo, Potpore za pripravništvo u javnim službama, Potpore za samozapošljavanje, Potpore za usavršavanje, Obrazovanje i osposobljavanje, Javni rad i Stalni sezonac, a cilj je u mjere aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini uključiti preko 27.000 korisnika.


25. siječanj 2022.

Objavljen Poziv za iskaz interesa u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2022. godinu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2022. godini prema „Programu održivog razvoja lokalne zajednice“ s ciljem doprinosa gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.


25. siječanj 2022.

ACT Grupa otvorila prijave za svoj potporni poduzetnički program „Pokreni nešto svoje“

ACT Grupa otvorila je prijave za svoj potporni poduzetnički program „Pokreni nešto svoje“. Program je namijenjen mikropoduzetnicima i poduzetnicima početnicima čije poslovanje ima pozitivan utjecaj na društvo i okoliš, i odgovara na njihove potrebe za adekvatnom financijskom i mentorskom podrškom u svrhu započinjanja ili razvoja poslovanja.


24. siječanj 2022.

Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata u 2022. godini

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata u 2022. godini.


21. siječanj 2022.

Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2022. godini

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2022. godini. Svrha i cilj Poziva je očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz aktivnosti udruga na obilježavanju obljetnica vezanih za Domovinski rat, na temelju Provedbenog programa Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024.


20. siječanj 2022.

Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna u 2022. godini

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna u 2022. godini s ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu. Poseban cilj Javnog poziva je očuvanje digniteta i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu.


20. siječanj 2022.

Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja (hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji)

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja ne temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, s ciljem sufinanciranja troškova obrazovanja osoba iz ciljne skupine Programa te podizanja razine njihovog obrazovanja i promjene zanimanja u svrhu poboljšanja kvalifikacijske strukture i olakšavanja pristupa tržištu rada, a radi povećanja njihove zapošljivosti.


20. siječanj 2022.

Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“

U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“.


12. siječanj 2022.

Natječaj za tip operacije 8.6.2 Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 30. prosinca 2021. Natječaj za provedbu Podmjere 8.6 »Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije i preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda« – provedba tipa operacije 8.6.2 »Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva«.


12. siječanj 2022.

Fond za mala i srednja poduzeća otvoren za prijave

Otvoren je program bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva (IV). Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 10. siječnja 2022. do 16. prosinca 2022. godine.


12. siječanj 2022.

Javni natječaj (EnU-9/21) za energetsku obnovu kulturne baštine

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni natječaj za energetsku obnovu kulturne baštine. Predmet Natječaja je dodjela sredstava Fonda za sufinanciranje energetske obnove postojećih zgrada javne namjene koje imaju status kulturnog dobra i nisu oštećene u potresu.


12. siječanj 2022.