Potpisan Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!
25. ožujak 2020.

Dana 20. ožujka 2020. godine, Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. potpisala je Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Projekt je odobren u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija KK.03.1.2.12, iz nadležnosti Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (Posredničko tijelo razine 1) i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO (Posredničko tijelo razine 2).

Projekt Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac! referentne oznake KK.03.1.2.12.0017 doprinosi jačanju sposobnosti malih tvrtki za kvalitetnije poslovanje i opstanak na tržištu te otvaranju novih mogućnosti poslovanja umrežavanjem poduzetnika, pružanjem specijaliziranih usluga Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o., provedbom intenzivnih seminara i informiranja o natječajima za bespovratna sredstva te pružanjem ostalih usluga poslovnog savjetovanja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 747.269,67 HRK, od čega su 560.452,24 HRK bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci, odnosno od 15. siječnja 2020. do 15. srpnja 2021. godine, tijekom kojega se očekuje da će projekt polučiti sljedeće rezultate:

  • Nadograđene 2 postojeće web-stranice PPI-a novim sadržajima i alatima,
  • Održano 11 događanja za povezivanje poduzetnika,
  • Održano 16 radionica za informiranje poduzetnika,
  • Ukupno 51 novi poduzetnik sudjelovao na događanjima za informiranje i povezivanje,
  • 71 postojeći poduzetnik sudjelovao na događanjima za informiranje i povezivanje,
  • Podržana 1 organizacija za poslovnu podršku.

Za više informacija o Projektu, kao i mogućnostima poslovanja u prostorijama Poduzetničkog inkubatora i akceleratora (PIA) Antunovac obratiti se možete uredu Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. na telefone 031 670 496, 031 670 497 i 031 670 499, na e-mail adresu info@roda-antunovac.hr, broj mobitela 099 392 35 77 ili direktno kontaktirati voditeljicu projekta na e-mail adresu direktorica@roda-antunovac.hr.

Povezani članci
Objavljen Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.
Objavljen Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.

Ministarstvo pravosuđa i uprave objavilo je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.

Natječaj za dodjelu
Natječaj za dodjelu "Nagrade Vicko Andrić" (Rok: 25. kolovoza 2020. godine)

„Nagrada Vicko Andrić“ dodjeljuje se za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj

Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa
Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa

Slijedom posljedica krize prouzrokovane koronavirusom koja je pogodila cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, posebice sektor prometa, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog opravka Vlade Republike Hrvatske. Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koji će dodjeljivati pojedinačne potpore korisnicima koji ispunjavaju uvjete iz programa.

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva (Rok: 15. rujna 2020.)
Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva (Rok: 15. rujna 2020.)

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2021. godini, temeljem kojega će dodjeljivati potpore autorima za književno-umjetnički rad i prijevode na hrvatski jezik djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća