Počeli su radovi na uređenju i postavljanju odmorišta za cikloturiste kod utvrde Kolođvar
26. rujan 2017.
Općina Antunovac započela je pripremne radove na uređenju odmorišta za cikloturiste na biciklističkoj ruti utvrde Kolođvar. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma koji je odobren prošle godine na javnom pozivu za programe razvoja javne turističke infrastrukture. Ukupna vrijednost projekta je 460.000,00 kuna, a odobrena bespovratna sredstva ministarstva iznose 240.000,00 kuna, dok će ostatak osigurati Općina Antunovac. Ovim projektom nastavljamo razvoj cikloturizma u Općini Antunovac i nadograđujemo javnu cikloturističku infrastrukturu. Urediti će se i opremiti odmorište na biciklističkoj ruti u šumi k.o. 403., u katastarskoj općini Ivanovac, smještenoj neposredno uz kulturno dobro srednjovjekovni grad, utvrdu Kolođvar. Odmorište je projektirano kao niz drvenih kućica (kioska za pružanje ugostiteljske i druge ponude) sa klupama, stalcima za bicikle, koševima za otpad i sjenicom povezanih u cjelinu s uređenim stazama i zelenilom. Svrha je povećanje turističke atraktivnosti područja i dodavanje novog vizualno atraktivnog turističkog sadržaja uz  kulturno – povijesnu baštinu na ruralnom području što rezultira generiranjem novih motiva dolaska cikloturista i posjetitelja. Realizacijom ovog projekta podići će se novi sadržaji za lokalno stanovništvo, unaprijediti kvaliteta turističke ponude. Stanovništvo se potiče na zdrav život, aktivan odmor i boravak u prirodi, a ujedno povoljno utječe na očuvanje okoliša i ekološku svijest građana. Nadalje, u sklopu ovog projekta posaditi će se 10 stabla topole radi obnove uništene šume što doprinosi ekološkoj komponenti projekta. Odmorište se planira urediti uz postojeću rutu koja se umrežava s ostalim postojećim i planiranim rutama na području Osječko – baranjske županije, ruta Drava bike Tour, ruta Panonski put mira i Dunavska ruta, a nalazi se na trasi cikloturističke rute izgrađene u sklopu projekta sufinanciranog sredstvima EU kroz program IPA Hungary – Croatia Cross - Border – Bike Project, povezana s transnacionalnom rutom EuroVelo 6 Atlantik – Crno More, jedne od popularnijih i živopisnijih ruta radi bogate raznolikosti obala, rijeka, gradova, starih dvoraca i  ravničarskog kraja, što vožnju biciklistima čini ugodnom i lakom. Na samom lokalitetu Utvrde Kolođvar tradicionalno se održavaju turističke manifestacije na kojima je iz godine u godinu sve veći broj posjetitelja, kako domaćih tako i stranih iz susjedne  Mađarske, a postavljanjem odmorišta za posjetitelje pružiti će se dodatni sadržaj za promociju kulturno – povijesne baštine kao turističkog odredišta i povećati će se turistička ponuda Osječko – baranjske županije.
Povezani članci
Objavljen Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.
Objavljen Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.

Ministarstvo pravosuđa i uprave objavilo je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.

Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa
Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa

Slijedom posljedica krize prouzrokovane koronavirusom koja je pogodila cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, posebice sektor prometa, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog opravka Vlade Republike Hrvatske. Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koji će dodjeljivati pojedinačne potpore korisnicima koji ispunjavaju uvjete iz programa.

Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu
Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere II.2./II.3./II.4. „Produktivna ulaganja u akvakulturu“, koji je otvoren je za prijave do 1. studenoga 2020. Na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Potpora za očuvanje radnih mjesta poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom čija je djelatnost pogođena koronavirusom
Potpora za očuvanje radnih mjesta poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom čija je djelatnost pogođena koronavirusom

Prihvatljivi poslodavci su zaštitne radionice, integrativne radionice i radne jedinice za zapošljavanje osoba s invaliditetom, neovisno o sektoru u kojem posluju, a trajanje mjere je od 1. srpnja do 31. prosinca 2020. godine.