Peti CASSINI Hackathon – prijave u tijeku!
3. ožujak 2023.

U tijeku su prijave za sudjelovanjem na petom CASSINI hackathonu koji će se održati simultano od 24. do 26. ožujka u deset europskih zemalja: Danskoj, Švedskoj, Estoniji, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. Hrvatsko CASSINI izdanje organizira Zagrebački inovacijski centar ZICER.

CASSINI hackathoni izvrsna su prilika za razvoj ideja digitalnih načina primjene svemirskih podataka. Namijenjeni su studentima, istraživačima, timovima, startupima i svima ostalima koji su voljni sudjelovati. Dio su inicijative CASSINI, programa Europske komisije za potporu svemirskom poduzetništvu. Natjecatelji se suočavaju s globalnim izazovima iz područja obrane, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti koristeći svemirske tehnologije. 

Prije CASSINI hackathona, ZICER za sve zainteresirane organizira The Big Ideas Campaign. Riječ je o nizu događaja koji se održavaju u periodu od 6. do 17. ožujka, a obuhvaćaju predavanja, radionice, zanimljive rasprave i networking događaje. Kroz njih ćete naučiti kako pristupiti svemirskim podacima te prepoznavanju potreba korisnika kao i sve ostale informacije potrebne za početak rada na digitalnim rješenjima.

Prijave su otvorene do 17. ožujka 2023.  putem web stranice https://www.cassini.eu/hackathons/Croatia. Sva dodatna pitanja možete postaviti putem e-mail adrese bok@zicer.hr.

Povezani članci
Innovation Norway: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures)
Innovation Norway: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures)

Innovation Norway objavio je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures) - Call for Proposals on Soft Measures – Business Development Skills in Croatia - poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia. Program se financira iz sredstava financijskog mehanizma Norveške darovnice za razdoblje 2014-2021, a upravitelj fonda je Innovation Norway.

NAJAVA: Besplatne radionice o poduzetništvu – PRIJAVE U TIJEKU!
NAJAVA: Besplatne radionice o poduzetništvu – PRIJAVE U TIJEKU!

U petak, 24. ožujka 2023. godine, očekuju Vas dvije radionice o poduzetništvu namijenjene poduzetnicima početnicima te svima onima koji tek planiraju pokrenuti svoj poslovni pothvat

Besplatna radionica „Od ideje do tržišta“ – PRIJAVE U TIJEKU!
Besplatna radionica „Od ideje do tržišta“ – PRIJAVE U TIJEKU!

Prva u nizu radionica pod nazivom „Od ideje do tržišta“ održat će se u petak, 24. ožujka 2023. godine, s početkom u 9 sati u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac (Gospodarska zona Antunovac 23, 31216 Antunovac), a namijenjena je poduzetnicima početnicima te svima onima koji tek planiraju pokrenuti svoj poslovni pothvat.

Besplatna radionica „Financijski plan - korisni alat za poduzetnike početnike“ – PRIJAVE U TIJEKU!
Besplatna radionica „Financijski plan - korisni alat za poduzetnike početnike“ – PRIJAVE U TIJEKU!

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o., kao dio Mreže poduzetničkih potpornih institucija organizira ciklus besplatnih radionica o poduzetništvu u okviru projekta HAMAG-BICRO-a „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – Faza 2“