Arhiva Natječaji Ožujak 2023

Javni poziv za dodjelu potpora radu braniteljskih zadruga u 2023. godini

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora radu braniteljskih zadruga u 2023. godini. Cilj Poziva je resocijalizacija i socijalno uključivanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kroz zadruge.


31. ožujak 2023.

Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini. Cilj Natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih međunarodnih sportskih natjecanja koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unapređenja sustava sporta, poticanja nastupa vrhunskih hrvatskih sportaša na međunarodnim sportskim natjecanjima te međunarodne sportske promocije Republike Hrvatske.


23. ožujak 2023.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Uspostava reciklažnih dvorišta" (NPOO.C1.3.R2-I1.04)

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Uspostava reciklažnih dvorišta" (NPOO.C1.3.R2-I1.04).


23. ožujak 2023.

Innovation Norway: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures)

Innovation Norway objavio je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures) - Call for Proposals on Soft Measures – Business Development Skills in Croatia - poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia. Program se financira iz sredstava financijskog mehanizma Norveške darovnice za razdoblje 2014-2021, a upravitelj fonda je Innovation Norway.


21. ožujak 2023.

Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova zgrada javnog sektora (NPOO.C6.1.R1-I1.04)

Pozivom će se sufinancirati izrada projektne dokumentacije i energetska obnova postojećih zgrada javnog sektora, neoštećenih u potresu, u pretežitom vlasništvu javnog sektora, u kojima se obavljaju društvene djelatnosti, uz uvažavanje važnosti javnog interesa zgrada zdravstvene i odgojno-obrazovne namjene te zgrada u vlasništvu i uporabi središnje vlasti.


20. ožujak 2023.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom osnovne materijalne pomoći“

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom osnovne materijalne pomoći“.


20. ožujak 2023.

Osječko-baranjska županija objavila javne pozive usmjerene na potporu lovstvu

Osječko-baranjska županija objavila je sljedeće javne pozive usmjerene na dodjelu potpora lovstvu


17. ožujak 2023.

Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini, s ciljem očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu u kulturnom životu, afirmaciju pisane riječi i autora koji pišu o Domovinskom ratu, sufinanciranju prijevoda i objave u e-obliku prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje dotiska ili otkupa prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2023. godini.


17. ožujak 2023.

Javni poziv općinama Republike Hrvatske za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Javni poziv općinama Republike Hrvatske za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini.


10. ožujak 2023.

Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2023.

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2023. godini s ciljem sufinanciranja troškova obrazovanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te podizanja razine njihovog obrazovanja i promjene zanimanja u svrhu poboljšanja kvalifikacijske strukture i olakšavanja pristupa tržištu rada, a radi povećanja njihove zapošljivosti.


8. ožujak 2023.

Poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2023. godinu - Prometna preventiva

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je Poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2023. godinu - Prometna preventiva.


8. ožujak 2023.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu M-ERA.NET-a za 2023. godinu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu M-ERA.NET-a za 2023. godinu. U ovom pozivu sudjeluje više od 30 organizacija za financiranje iz 31 zemlje, uključujući i Republiku Hrvatsku koju u M-ERA.NET-u predstavlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ukupni proračun ovog poziva iznosi približno 30 milijuna eura.


7. ožujak 2023.

Osječko-baranjska županija objavila javne pozive za dodjelu sredstava dobrovoljnim vatrogasnim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama

Osječko-baranjska županija objavila je više javnih poziva usmjerenih za dodjelu sredstava vatrogasnim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama


3. ožujak 2023.

Osječko-baranjska županija objavila 10 Javnih poziva za poljoprivrednike

Osječko-baranjska županija objavila je 10 javnih poziva usmjerenih za dodjelu sredstava poljoprivrednicima


3. ožujak 2023.

Javni poziv za dodjelu potpora za istraživačke projekte u poljoprivredi na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini

Osječko-baranjska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za istraživačke projekte u poljoprivredi na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini.


3. ožujak 2023.

Javni poziv za dodjelu potpora za uređenje ruralne infrastrukture vezane uz poljoprivredu na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini

Potpora za uređenje ruralne infrastrukture vezane uz poljoprivredu dodjeljuje se za izgradnju i održavanje ruralne infrastrukture vezane uz poljoprivredu u cilju poboljšanja komunikacijskih veza unutar ruralnog prostora, kao i lakšeg pristupa poljoprivrednim površinama, a koja je u vlasništvu jedinice lokalne samouprave.


3. ožujak 2023.

Javni poziv za sufinanciranje prostornih uvjeta djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava u vatrogasnim domovima i spremištima u vlasništvu jedinica lokalne samouprave iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu

Osječko-baranjska županija objavila je Javni poziv za sufinanciranje prostornih uvjeta djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava u vatrogasnim domovima i spremištima u vlasništvu jedinica lokalne samouprave iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu.


3. ožujak 2023.

Javni poziv za dodjelu potpora za provedbu projekata razvoja pametnih sela na području Osječko-baranjske županije

Osječko-baranjska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za provedbu projekata razvoja pametnih sela na području Osječko-baranjske županije. Predmet poziva je prikupljanje prijava za dodjelu potpora za provedbu projekata razvoja pametnih sela te time podizanja kvalitete života na ruralnom području Osječko-baranjske županije. Pod time se podrazumijevaju projekti usmjereni primjeni inovativnih rješenja s ciljem poboljšanja ekonomskih, socijalni i/ili okolišnih uvjeta življenja u ruralnom prostoru, odnosno s ciljem doprinosa održivom rastu, gospodarskom razvoju i povećanju kvalitete života u ruralnom prostoru.


3. ožujak 2023.

Javni poziv za dodjelu potpora za manifestacije na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini

Potpora za manifestacije dodjeljuje se za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama koje su povezane uz poljoprivrednu proizvodnju, promociju poljoprivrednih proizvoda, očuvanjem tradicije i kulturne baštine, kao i očuvanje ugroženih područja i biološke raznolikosti, a odnosi se na organizaciju ili sudjelovanje na sajmovima, smotrama, znanstvenim skupovima i drugim srodnim manifestacijama.


3. ožujak 2023.

Javni poziv za dodjelu potpora za izradu Strategije pametnih sela na području Osječko-baranjske županije

Osječko-baranjska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za izradu Strategije pametnih sela na području Osječko-baranjske županije. Predmet Poziva je prikupljanje prijava za dodjelu potpora za izradu Strategije pametnih sela te time stvaranje boljih uvjeta za razvoj i ulaganje u ruralni prostor Osječko-baranjske županije.


3. ožujak 2023.

Otvoreni natječaji u okviru EIT Food Entrepreneurship Programmes

izgradnja kapaciteta kroz stručne edukacije za predstavnike javnog sektora u zemljama EIT Regionalne inovacijske sheme u srednjoj, istočnoj i južnoj Europi. Program pruža uvid u nove poljoprivredno-prehrambene tehnologije, inovacijske politike i primjere dobrih praksi u iskorištavanju javno financiranih istraživačkih infrastruktura za industrijsko orijentirano istraživanje, razvoj i poduzetništvo.


3. ožujak 2023.

Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra (NPOO.C6.1.R1-I3.01)

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra (NPOO.C6.1.R1-I3.01). Cilj ulaganja je smanjenje potrošnje energije, smanjenje emisije CO2 odnosno dekarbonizacija zgrada navedenih u predmetu Poziva. Za financiranje će biti prihvatljivi projektni prijedlozi kojima se ostvaruje godišnja ušteda primarne energije od minimalno 30 %.


3. ožujak 2023.

Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom.


3. ožujak 2023.

Otvoren novi natječaj za program podrške poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“

"Pokreni nešto svoje" namijenjen je mikro poduzećima koje posluju u RH i odgovara na njihove potrebe za razvoj poslovanja. Program potiče poduzetnike s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva. Na natječaj se mogu prijaviti postojeća poduzeća, poduzeća u nastajanju, start-upovi te poduzetnici početnici s poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.


3. ožujak 2023.

Peti CASSINI Hackathon – prijave u tijeku!

U tijeku su prijave za sudjelovanjem na petom CASSINI hackathonu koji će se održati simultano od 24. do 26. ožujka u deset europskih zemalja: Danskoj, Švedskoj, Estoniji, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. Hrvatsko CASSINI izdanje organizira Zagrebački inovacijski centar ZICER.


3. ožujak 2023.