Otvoreni natječaji u okviru EIT Food Entrepreneurship Programmes
3. ožujak 2023.

Eit Food Entrepreneurs objavio je sljedeće nove natječaje, čije detalje možete provjeriti na poveznici: https://eit.europa.eu/news-events/news/eit-food-opens-entrepreneurship-applications-2023

Riječ je o sljedećim natječajima:

1.) SEEDBED INCUBATOR

Cilj: transformirati znanstvene i tehnološke inovacije u tržišno orijentirano poslovanje.

Prihvatljivi prijavitelji: svi koji posjeduju tehnologiju utemeljenu na znanosti, s minimalnom razinom tehnološke spremnosti (TRL) 4, a koja može pomoći u transformiranju prehrambenog sustava

Rok prijave: 26. ožujka 2023. godine.

 

2.) RISINGFOODSTARS PROGRAM

Cilj: identifikacija scale-up tvrtke iz poljoprivredno-prehrambenog sektora te njihovo osnaživanje s ciljem značajne promjene budućeg prehrambenog sustava.

Prihvatljivi prijavitelji: tvrtka iz EU ili Horizon Europe zemalja; male tvrtke (između 5 i 49 zaposlenika i manje od 10 milijuna eura prometa); tvrtka koja je prošla fazu ideje, ima kupce koji plaćaju i sa svojim proizvodima se uklapaju u domaće tržište.

Rok prijave: od 26. siječnja 2023. do 26. ožujka 2023. godine.

 

3.) ACCELERATOR NETWORK PROGRAM

Cilj: proširivanje mreže poslovanja, ubrzavanje napretka, ubrzavanje tehnološke inovacije i ubrzavanje samog poslovanja.

Prihvatljivi prijavitelji: (pre) start-upovi koji žele ispitati tehnologiju i ubrzati svoje poslovanje u svrhu postizanja krajnjeg cilja- uspješno uvođenje rješenja na tržište

Rok prijave: od 26. siječnja 2023. godine do 26. ožujka 2023. godine. 

 

4.) SUDJELOVANJE U EIT FOOD RIS CONSUMER ENGAGEMENT LABS 2023

Cilj: Potraga za članovima novog konzorcija – različitih znanstvenih organizacija i proizvođača hrane da se uključe i zajedno sudjeluju u implementaciji projekta.

Prihvatljivi prijavitelji: Znanstvene institucije i proizvođači hrane koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem

Rok prijave: 14. ožujka 2023. godine

 

5.) SUDJELOVANJE U EIT FOOD RIS LINIJA ZA PREDSTAVNIKE JAVNOG SEKTORA (PSRAL) 2023.

Cilj: izgradnja kapaciteta kroz stručne edukacije za predstavnike javnog sektora u zemljama EIT Regionalne inovacijske sheme u srednjoj, istočnoj i južnoj Europi. Program pruža uvid u nove poljoprivredno-prehrambene tehnologije, inovacijske politike i primjere dobrih praksi u iskorištavanju javno financiranih istraživačkih infrastruktura za industrijsko orijentirano istraživanje, razvoj i poduzetništvo.

Prihvatljivi prijavitelji: znanstvene organizacije koje ispunjavaju uvjete određene natječajem

Rok prijave: 14. ožujka 2023. godine

 

6.) EIT FOOD OPEN INNOVATION CALL 2023

Cilj: razvoj projektnih prijedloga i projekata kojima bi se kroz inovacije i inovativna rješenja stvorile pozitivne promjene u poljoprivredno – prehrambenom sustavu.

Prihvatljivi prijavitelji: sudionici iz država članica EU i pridruženih zemalja Horizon Europe.

Rok prijave: 13. travnja 2023. godine.

 

7.)  SUDJELOVANJE U EIT FOOD RIS CONSUMER ENGAGEMENT LABS 2023

Cilj: potraga za članovima novog konzorcija – različitih znanstvenih organizacija i proizvođača hrane da se uključe i zajedno sudjeluju u implementaciji projekta.

Prihvatljivi prijavitelji: Znanstvene institucije koje ispunjavaju uvjete određene natječajem

Rok prijave: 14. ožujka 2023. godine

 

8.) EIT FOOD TEST FARMS

Cilj: Doprinos pametnoj revoluciji u poljoprivredno-prehrambenom sektoru; povezivanje tehnologije i novih metoda poljoprivrede sa sobom donosi priliku za održiviju poljoprivredu, povećanje prinosa, poboljšanje prehrane i upravljanje dragocjenim poljoprivrednim resursima.

Prihvatljivi prijavitelji: poljoprivrednici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva; tvrtke iz poljoprivredno-prehrambenog sektora koje se bave primarnom proizvodnjom hrane, za suradnju s inovativnim start-up tvrtkama iz Europe kojima će dati pristup svojim poljoprivrednim gospodarstvima ili postrojenjima u cilju testiranja i dokazivanja njihovih inovativnih rješenja.

Rok prijave: od 10. veljače 2023. godine

 

Izvor i foto: EIR Food Entrepreneurship Programmes

Povezani članci
Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom osnovne materijalne pomoći“
Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom osnovne materijalne pomoći“

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom osnovne materijalne pomoći“.

Poduzetnički obzor Osječko-baranjske županije: Besplatni seminar „Zakon o radu u praksi“
Poduzetnički obzor Osječko-baranjske županije: Besplatni seminar „Zakon o radu u praksi“

U ciklusu besplatnih seminara koje Osječko-baranjska županija organizira za poduzetnike i sve one koji su uključeni u poslovni svijet

Poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu M-ERA.NET-a za 2023. godinu
Poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu M-ERA.NET-a za 2023. godinu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu M-ERA.NET-a za 2023. godinu. U ovom pozivu sudjeluje više od 30 organizacija za financiranje iz 31 zemlje, uključujući i Republiku Hrvatsku koju u M-ERA.NET-u predstavlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ukupni proračun ovog poziva iznosi približno 30 milijuna eura.

Otvoren novi natječaj za program podrške poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“
Otvoren novi natječaj za program podrške poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“

"Pokreni nešto svoje" namijenjen je mikro poduzećima koje posluju u RH i odgovara na njihove potrebe za razvoj poslovanja. Program potiče poduzetnike s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva. Na natječaj se mogu prijaviti postojeća poduzeća, poduzeća u nastajanju, start-upovi te poduzetnici početnici s poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.