Otvoreni natječaji Osječko-baranjske županije
10. svibanj 2021.

Javni poziv za dodjelu potpora u turizmu radi ublažavanja posljedica uslijed epidemije bolesti  COVID-19

Potpore prema ovom pozivu namijenjene su Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima, trgovačkim društvima koji su registrirani  za djelatnosti pružanja smještaja na području Osječko-baranjske županije dodjeljuju se radi ublažavanja posljedica epidemije bolesti COVID-19.

Financijska potpore za pojedinog korisnika može iznositi najviše do 40.000,00 kuna.

Poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 3. lipnja 2021. godine.

 

Javni poziv za dodjelu potpora za ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini

Potpora  za ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu dodjeljuje se pružateljima ugostiteljskih i turističkih usluga u ruralnom turizmu koji snabdijevaju poljoprivrednim proizvodima od lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Potpora iznosi do 50% iznosa plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, a najviše do iznosa do 10.000,00 kuna i može se ostvariti jednom godišnje.

Javni poziv otvoren je do utroška sredstva, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

 

Javni poziv za dodjelu potpora za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u 2021. godini

Potpora za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama dodjeljuje za organizaciju i/ili sudjelovanje na manifestacijama koje su od značaja za razvoj ruralnog turizma i predstavljanje turističkih potencijala Osječko-baranjske županije za 2021. godinu na sajmovima i izložbama, znanstveno-stručnim skupovima, festivalima, smotrama, natjecanjima i drugim srodnim manifestacijama.

Pravo prijave za korištenje potpore imaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u ruralnom turizmu, udruge registrirane za djelatnosti povezane uz selektivne oblike ruralnog turizma i druge fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište na području Županije.

Visina potpore može iznositi do 50% prihvatljivih troškova.

Poziv je otvoren do isteka sredstava ili najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

 

Više o pozivima možete potražiti na sljedećoj poveznici.

Povezani članci
Najava: Regionalna konferencija za žene u poduzetništvu
Najava: Regionalna konferencija za žene u poduzetništvu "Od zaposlenice do poduzetnice"

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o. i Women in Adria organiziraju regionalnu konferenciju za žene pod nazivom „Od zaposlenice do poduzetnice“ u sklopu projekta Oslonac u poslovanju - PIA Antunovac! KK.03.1.2.12.0017.

JAVNI POZIVI ZA DODJELU POTPORA ZA PROŠIRENJE POSTOJEĆE DJELATNOSTI I POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA
JAVNI POZIVI ZA DODJELU POTPORA ZA PROŠIRENJE POSTOJEĆE DJELATNOSTI I POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je dva Javna poziva u cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine

Javni poziv za iskazivanje interesa za uspostavljanje, povećanje, unapređenje i proširenje kapaciteta recikliranja na području Republike Hrvatske
Javni poziv za iskazivanje interesa za uspostavljanje, povećanje, unapređenje i proširenje kapaciteta recikliranja na području Republike Hrvatske

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv u svrhu prikupljanja podataka o potrebama, mogućnostima i prilikama zainteresiranih gospodarskih subjekata za uspostavljenjem, povećanjem, unapređenjem i proširenjem kapaciteta recikliranja posebnih kategorija otpada i ostalih vrsta otpada radi povećanja gospodarske aktivnosti unutar Republike Hrvatske i ostvarenja ciljeva sukladno obavezama propisanima Zakonom i Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje od 2017. - 2022. godine.

Objavljen Javni poziv za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme
Objavljen Javni poziv za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme u svrhu unaprjeđenja sustava provedbe mjere sprječavanja nastanka otpada i mjere odvojenog prikupljanja komunalnog otpada kroz nabavu komunalne opreme za sprječavanje nastanka biootpada, kompostiranjem biootpada u vlastitom vrtu ili domu kako bi se smanjila količina biorazgradivog otpada koji se odvoze na odlagališta otpada, te povećala stopa odvojenog prikupljanja komunalnog otpada.