Otvoren novi natječaj za program podrške poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“
3. ožujak 2023.

Otvoren je novi natječaj za mikro poduzeća koja posluju u Hrvatskoj u okviru programa „Pokreni nešto svoje“. Riječ je o programu za jačanje poduzeća u ranoj fazi poslovanja, od ideje do spremnosti za rast ili za već etablirana poduzeća koja razvijaju nešto novo – poput nove usluge, procesa, izmjene poslovnog modela, razvoja dodatnih djelatnosti itd. Program je 2016. godine pokrenula ACT grupa u partnerstvu s tvrtkom Philip Morris Zagreb d.o.o.

 

"Pokreni nešto svoje"  namijenjen je mikro poduzećima koje posluju u RH i odgovara na njihove potrebe za razvoj poslovanja. Program potiče poduzetnike s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva. Na natječaj se mogu prijaviti postojeća poduzeća, poduzeća u nastajanju, start-upovi te poduzetnici početnici s poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Ovogodišnje, sedmo po redu izdanje programa „Pokreni nešto svoje“ podržat će 10 poduzetničkih pothvata. Za sufinanciranje projekata u okviru ovog natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 50.000 €. Poduzetnici koji pobjede (5 poduzeća) će biti sufinancirani u vrijednosti 7.000 €, a ostali (5 poduzeća) dobivaju utješnu nagradu iznosa 3.000 eura.

Osim financijske potpore, odabranih 10 poduzetničkih pothvata dobit će visokovrijednu šestomjesečnu mentorsku stručnu podršku u području razvoja poslovanja te značajnu vidljivost kroz PR promociju.

Natječaj je otvoren od 27. veljače do 20. ožujka 2023. godine, a više informacija možete pronaći na stranici
pokreninestosvoje.hr gdje je i obrazac za prijavu.

Povezani članci
Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini
Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini. Cilj Natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih međunarodnih sportskih natjecanja koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unapređenja sustava sporta, poticanja nastupa vrhunskih hrvatskih sportaša na međunarodnim sportskim natjecanjima te međunarodne sportske promocije Republike Hrvatske.

Innovation Norway: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures)
Innovation Norway: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures)

Innovation Norway objavio je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures) - Call for Proposals on Soft Measures – Business Development Skills in Croatia - poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia. Program se financira iz sredstava financijskog mehanizma Norveške darovnice za razdoblje 2014-2021, a upravitelj fonda je Innovation Norway.

NAJAVA: Besplatne radionice o poduzetništvu – PRIJAVE U TIJEKU!
NAJAVA: Besplatne radionice o poduzetništvu – PRIJAVE U TIJEKU!

U petak, 24. ožujka 2023. godine, očekuju Vas dvije radionice o poduzetništvu namijenjene poduzetnicima početnicima te svima onima koji tek planiraju pokrenuti svoj poslovni pothvat

Besplatna radionica „Od ideje do tržišta“ – PRIJAVE U TIJEKU!
Besplatna radionica „Od ideje do tržišta“ – PRIJAVE U TIJEKU!

Prva u nizu radionica pod nazivom „Od ideje do tržišta“ održat će se u petak, 24. ožujka 2023. godine, s početkom u 9 sati u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac (Gospodarska zona Antunovac 23, 31216 Antunovac), a namijenjena je poduzetnicima početnicima te svima onima koji tek planiraju pokrenuti svoj poslovni pothvat.