Otvoren novi natječaj za program podrške poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“
3. ožujak 2023.

Otvoren je novi natječaj za mikro poduzeća koja posluju u Hrvatskoj u okviru programa „Pokreni nešto svoje“. Riječ je o programu za jačanje poduzeća u ranoj fazi poslovanja, od ideje do spremnosti za rast ili za već etablirana poduzeća koja razvijaju nešto novo – poput nove usluge, procesa, izmjene poslovnog modela, razvoja dodatnih djelatnosti itd. Program je 2016. godine pokrenula ACT grupa u partnerstvu s tvrtkom Philip Morris Zagreb d.o.o.

 

"Pokreni nešto svoje"  namijenjen je mikro poduzećima koje posluju u RH i odgovara na njihove potrebe za razvoj poslovanja. Program potiče poduzetnike s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva. Na natječaj se mogu prijaviti postojeća poduzeća, poduzeća u nastajanju, start-upovi te poduzetnici početnici s poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Ovogodišnje, sedmo po redu izdanje programa „Pokreni nešto svoje“ podržat će 10 poduzetničkih pothvata. Za sufinanciranje projekata u okviru ovog natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 50.000 €. Poduzetnici koji pobjede (5 poduzeća) će biti sufinancirani u vrijednosti 7.000 €, a ostali (5 poduzeća) dobivaju utješnu nagradu iznosa 3.000 eura.

Osim financijske potpore, odabranih 10 poduzetničkih pothvata dobit će visokovrijednu šestomjesečnu mentorsku stručnu podršku u području razvoja poslovanja te značajnu vidljivost kroz PR promociju.

Natječaj je otvoren od 27. veljače do 20. ožujka 2023. godine, a više informacija možete pronaći na stranici
pokreninestosvoje.hr gdje je i obrazac za prijavu.

Povezani članci
Otvoren Poziv za energetsku obnova višestambenih zgrada
Otvoren Poziv za energetsku obnova višestambenih zgrada

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova višestambenih zgrada“ s ciljem provođenja integralne energetske obnove, dubinske obnove i sveobuhvatne obnove višestambenih zgrada koja će rezultirati uštedom godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od najmanje 50% u odnosu na stanje prije obnove na razini svakog projektnog prijedloga, iznimno za zgrade upisane u Registar kulturnih dobara koje ne mogu ostvariti gore spomenuti uvjet, trebaju ostvariti minimalno 30% u odnosnu na stanje prije obnove.

Objavljen prvi natječaj za intervenciju 70.05 Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi
Objavljen prvi natječaj za intervenciju 70.05 Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila prvi natječaj za provedbu intervencije 70.05. Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Objavljen natječaj za provedbu intervencije 77.03. Potpora za EIP operativne skupine
Objavljen natječaj za provedbu intervencije 77.03. Potpora za EIP operativne skupine

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i  ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu intervencije 77.03. Potpora za EIP operativne skupine iz Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Objavljeni Javni pozivi i natječaji Ministarstva turizma i sporta
Objavljeni Javni pozivi i natječaji Ministarstva turizma i sporta

Ministarstvo turizma i sporta na svojoj je mrežnoj stranici objavilo nekoliko javnih poziva iz područja turizma i jedan javni poziv iz područja sporta.