Održane završna konferencija projekta „Izgradnja infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac KK.03.1.2.03.0008“ te početna konferencija projekta „Biciklističke staze Općine Antunovac KK.07.4.2.16.0001“
1. srpanj 2020.

Danas smo u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac održali završnu konferenciju projekta „Izgradnja infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac KK.03.1.2.03.0008“ te početnu konferenciju projekta „Biciklističke staze Općine Antunovac KK.07.4.2.16.0001“. Nakon uvodnog govora općinskog načelnika Davora Tubanjskog, oba projekta predstavila je Nataša Tramišak, direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. koja se brine za adekvatnu i pravovremenu provedbu oba projekta.

Radovi na izgradnji infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac završeni su u cijelosti u sklopu provedbe projekta „Izgradnja infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac KK.03.1.2.03.0008“ vrijednog 3.911.670,56 kuna, a sufinanciranog bespovratnim sredstvima EU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u iznosu od 2.804.572,92 kuna. Izgrađena je nova javna komunalna infrastruktura (prometnice, oborinska odvodnja, javna rasvjeta) koridora ukupne površine 1524 m², posađeno je 100 sadnica javora te je osiguran pristup komunalne infrastrukture za 17 novih parcela na 5,8 hektara. Ovim proširenjem naša se Gospodarska zona Antunovac sada prostire na površini od ukupno 20,3 hektara.

Radovi na izgradnji biciklističkih staza već su u punom zamahu i odlično napreduju; dionica kroz naselje Ivanovac je pri kraju, a nedavno su započeli i radovi na dionici u naselju Antunovac. Projekt „Biciklističke staze Općine Antunovac KK.07.4.2.16.0001“ ukupne je vrijednosti 4.100.000,00 kuna, od čega je bespovratnim sredstvima EU fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija sufinanciran u iznosu od 3.485.000,00 kuna. Ukupna je vrijednost ugovorenih radova 5.357.811,92 kuna, a po njihovom izvođenju Općina Antunovac imat će novu biciklističku stazu ukupne dužine 4,1km. Predviđeno razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od 3. rujna 2019. do 3. ožujka 2022. godine.

 

 

Poveznica na galeriju slika

Povezani članci
Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu
Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere II.2./II.3./II.4. „Produktivna ulaganja u akvakulturu“, koji je otvoren je za prijave do 1. studenoga 2020. Na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III
Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III

Opći cilj Poziva je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz osiguravanje pružanja i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije, komunikacijskog posrednika i videćeg pratitelja. Poziv se financira u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetne osi 2 Socijalno uključivanje, investicijskog prioriteta 9.iv Poboljšanje pristupa pristupačnim, održivim i visokokvalitetnim uslugama, uključujući usluge zdravstvene skrbi i socijalne usluge od općeg interesa te specifičnog cilja 9.iv.2 Poboljšanje pristupa visokokvalitetnim socijalnim uslugama, uključujući podršku procesu deinstitucionalizacije.

UNWTO startup natječaj za održivi razvoj
UNWTO startup natječaj za održivi razvoj

Svjetska turistička organizacija predstavila je novi natječaj za startupove kojem je cilj identificirati inovatore koji bi mogli pridonijeti daljnjem razvoju održivog razvoja kroz turizam. Natjecanje će objediniti sve sektore oko postizanju ciljeva održivog razvoja i staviti inovacije i održivost u središte globalnog gospodarskog oporavka.

Obavijest: Javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu
Obavijest: Javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao doprinos provedbi mjera iz Programa Vlade za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, provodi Operaciju „Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja - FAZA II“ vrijednu oko 250 milijuna kuna.