Arhiva Novosti Srpanj 2020

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III

Opći cilj Poziva je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz osiguravanje pružanja i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije, komunikacijskog posrednika i videćeg pratitelja. Poziv se financira u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetne osi 2 Socijalno uključivanje, investicijskog prioriteta 9.iv Poboljšanje pristupa pristupačnim, održivim i visokokvalitetnim uslugama, uključujući usluge zdravstvene skrbi i socijalne usluge od općeg interesa te specifičnog cilja 9.iv.2 Poboljšanje pristupa visokokvalitetnim socijalnim uslugama, uključujući podršku procesu deinstitucionalizacije.


29. srpanj 2020.

Natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 20.7.2020. godine Natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir


29. srpanj 2020.

PLAN DODJELE SREDSTAVA NACIONALNE ZAKLADE I KALENDAR OBJAVE NATJEČAJA I POZIVA U 2020. GODINI

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, sukladno svojim strateškim ciljevima, planira u 2020. godini uložiti 47,7 milijuna kuna u financijske podrške organizacija civilnoga društva i to za višegodišnje institucionalne podrške te višegodišnje oblike razvojne i programske suradnje i oprativne programe Nacionalne zaklade.


20. srpanj 2020.

Informativni dan o uspostavi Europskih digitalnih centra za inovacije (EDIH)

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira Informativni dan o uspostavi Europskih digitalnih centara za inovacije (EDIH), koji će održati u četvrtak, 23. srpnja 2020., s početkom u 10 sati, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb, u velikoj dvorani.


20. srpanj 2020.

Obavijest: Javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao doprinos provedbi mjera iz Programa Vlade za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, provodi Operaciju „Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja - FAZA II“ vrijednu oko 250 milijuna kuna.


20. srpanj 2020.

Dopune Javnog poziva za dodjelu potpora za samozapošljavanje

Ministarstvo hrvatskih branitelja 1. srpnja 2020. godine donijelo je Dopune Javnog poziva za dodjelu potpora za samozapošljavanje u okviru EU projekta „Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata“, a koji je objavljen 7. siječnja 2020. godine.


20. srpanj 2020.

Mogućnost za mobilnost u volontiranju

Na području mobilnosti volontera od velikog je značaja dugi niz godina bila Europska volonterska služba (EVS) namijenjena mladima. Europska komisija pokrenula  je EVS 1996. godine, a provodio se sve do 2018. godine, kad je na snagu stupio program Europskih snaga solidarnosti koji je obuhvatio i nadogradio Europsku volontersku službu, uz naglasak na komponentu solidarnosti.


20. srpanj 2020.

Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a

Ured za udruge RH objavio je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“, dana 1.7.2020. godine, dok su prve izmjene poziva uslijedile 7.7.2020. godine, a odnose se na Upute za prijavitelje – Postupak prijave (točka 5. POSTUPAK PRIJAVE, točka 5.1. Način podnošenja projektnog prijedloga, točka 5.8. Dodatne informacije i točka 7. PRIJAVNI OBRASCI I PRILOZI).


9. srpanj 2020.

Održane završna konferencija projekta „Izgradnja infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac KK.03.1.2.03.0008“ te početna konferencija projekta „Biciklističke staze Općine Antunovac KK.07.4.2.16.0001“

Danas smo u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac održali završnu konferenciju projekta „Izgradnja infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac KK.03.1.2.03.0008“ te početnu konferenciju projekta „Biciklističke staze Općine Antunovac KK.07.4.2.16.0001“. Nakon uvodnog govora općinskog načelnika Davora Tubanjskog, oba projekta predstavila je Nataša Tramišak, direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. koja se brine za adekvatnu i pravovremenu provedbu oba projekta.


1. srpanj 2020.