Održana konferencija „Neiskorišteni potencijal Slavonije – što nam donose digitalizacija i zelena tranzicija?“
9. lipanj 2022.

Na danas održanoj konferenciji „Neiskorišteni potencijal Slavonije – što nam donose digitalizacija i zelena tranzicija?“ čuli smo informacije o mogućnostima implementacije inovativnih zelenih i digitalnih rješenja u poslovanju sukladno mogućnostima i zahtjevima pojedine djelatnosti. Konferencija je održana u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i Međunarodne mreže poslovnih žena u suradnji s Agencijom za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru.

 

Nakon uvodnih pozdrava i riječi dobrodošlice, predavanje „Zelena infrastruktura grada Osijeka i svjetski primjeri zelene tranzicije“ održala je doc.dr.sc. Alka Turalija, a potom je temu „EU natječaji za digitalizaciju i zelenu tranziciju“ sudionicima izložio Milan Peterka, voditelj Centra za poduzetništvo Osijek.

 

Nakon predavanja, održana je panel rasprava „Iskustva hrvatskih kompanija u zelenoj tranziciji i digitalizaciji“ na kojoj su sudjelovali Blaženka Ćiško Anić R&D and QC director u Saponia d.d., Mirjana Samardžić Novoselec, Članica Uprave Apsolon d.o.o., Zvonko Popović, direktor u Kanaan d.o.o. te Mario Salai, direktor u PlantOn, a raspravom je moderirala predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena Ivana Radić.

 

Ovom prilikom direktorica Agencije RODA d.o.o. Maja Pofuk zahvalila se sudionicima na dolasku te Međunarodnoj mreži poslovnih žena i Hrvatskoj udruzi poslodavaca na inicijativi za održavanjem radionice: „Riječ je o vrlo važnoj temi, o čemu svjedoči i činjenica kako su upravo „Zelena i digitalna tranzicija“ prepoznati kao jedan od četiri razvojna smjera Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine. Zeleno gospodarstvo i uvođenje digitalnih rješenja trebamo shvatiti kao priliku za rast i razvoj, a ne prijetnju našem poslovanju, no ključno je tu tranziciju odraditi na ispravan način – preduvjet za to je informiranost.“
 
Povezani članci
Javni poziv za poticanje suvremenog plesnog stvaralaštva u 2022. godini
Javni poziv za poticanje suvremenog plesnog stvaralaštva u 2022. godini

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za poticanje suvremenog plesnog stvaralaštva u 2022. godini. Cilj Javnog poziva jest potpora plesnim umjetnicima u jačanju profesionalnih kapaciteta te dodatnom jačanju kvalitete i vitalnosti na području suvremenog plesnog stvaralaštva. Poziv je usmjeren prvenstveno samostalnim umjetnicima koji nisu u stalnom angažmanu u nekoj instituciji, kao podrška njihovom daljnjem radu i umjetničkom razvoju putem koreografskih i istraživačkih procesa koji će u pripremi i razradi novih umjetničkih koncepata dovesti do produkcije projekta u idućoj kalendarskoj godini. Javni poziv također stavlja naglasak na edukaciju i kontinuirano usavršavanje plesnih umjetnika.

3. Natječaj za provedbu tipa operacije 19.3.2. »Provedba aktivnosti projekta suradnje«
3. Natječaj za provedbu tipa operacije 19.3.2. »Provedba aktivnosti projekta suradnje«

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 3. Natječaj za provedbu tipa operacije 19.3.2. »Provedba aktivnosti projekta suradnje«. Predmet Natječaja je dodjela sredstava u skladu s Pravilnikom o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za provedbu Podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a«, tipa operacije 19.3.2. »Provedba aktivnosti projekta suradnje«. Svrha Natječaja je dodjela potpore za provedbu međuteritorijalnih i transnacionalnih projekata suradnje LAG-ova. Prihvatljivi korisnici su odabrani LAG-ovi.

Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila (EnU-4/22)
Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila (EnU-4/22)

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila (EnU-4/22). Predmet Poziva je dodjela sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila.

Natječaj za tip operacije 4.3.3 Ulaganje u šumsku infrastrukturu
Natječaj za tip operacije 4.3.3 Ulaganje u šumsku infrastrukturu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za tip operacije 4.3.3 Ulaganje u šumsku infrastrukturu. Svrha Natječaja je dodjela potpore za ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju primarne i sekundarne šumske prometne infrastrukture.