Objavljen zajednički Natječaj za prijavu projekata/programa udruga i zdravstvenih organizacija u RH
12. srpanj 2016.

Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo pravosuđa i Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske objavili su natječaj za prijavu projekata/programa udruga i zdravstvenih organizacija za financijsku potporu iz sredstava Državnog proračuna iz dijela prihoda od igara na sreću u 2016. godini.

Na natječaj pravo prijave imaju udruge koje su upisane u Registar udruga Republike Hrvatske i djeluje na području Republike Hrvatske najmanje 1 godinu te djeluje u jednom od prioritetnih područja aktivnosti raspisanih natječajem što treba biti razvidno u Statutu udruge.

Sredstva za financiranje projekata osigurana su ukupnom iznosu od 15.250.000,00 kuna te su raspoređena na način da će se za prioritetno područje;

− PI. Projekti prevencije ovisnosti koji su u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga (EDPQS) i Inovativni projekti univerzalne prevencije ovisnosti iz sredstava Ureda za suzbijanje zlouporabe droga dodijeliti 750.000,00 kuna.

− PII Inovativni projekti selektivne i indicirane prevencije iz sredstava Ministarstva zdravlja dodijeliti 800.000,00 kuna

− PIII. Projekti resocijalizacije ovisnika dodijeliti iz sredstava Ureda za suzbijanje zlouporabe droga 600.000,00 kuna, te intervencije u zatvorskom sustavu dodijeliti 800.000,00 kuna iz sredstava Ministarstva pravosuđa.

− PIV. Projekti koje provode zdravstvene organizacije u suradnji s udrugama iz sredstava Ministarstva zdravlja dodijeliti 7.100.000,00 kuna

− PV. Programi smanjenja šteta povezanih sa zlouporabom droga iz sredstava Ministarstva zdravlja dodijeliti 5.200.000,00 kuna.

igla_tableta

Najmanji iznos koji se može odobriti u kategoriji projekata udruga je 50.000,0 kuna, a najviši 150.000,00 kuna po jednom projektu. Za projekte zdravstvenih organizacija najmanji iznos koji se može odobriti za pojedini projekt je 50.000,00 kn, a najviši 1.200.000,00 kn po jednom projektu (PIV). Najmanji iznos koji se može odobriti u kategoriji projekata udruga PV. Programi smanjenja šteta povezanih sa zlouporabom droga je 50.000,00 kuna, a najviši 900.000,00 kuna po jednom programu za svaku godinu financiranja. Jedna udruga može prijaviti maksimalno dva programa u području PV. Udruge imaju pravo na ovaj natječaj prijaviti samo jedan projekt u jednom od prioritetnih područja, a za prioritetno područje PV. udruga može prijaviti maksimalno dva programa. Ista udruga na ovaj natječaj može prijaviti maksimalno 4 projekta/programa.

Rok za dostavu prijava je 9. kolovoza 2016. godine . Više informacija o natječaju i natječajnoj dokumentaciji http://www.drogaiovisnosti.gov.hr
Povezani članci
RADIONICA O KOHEZIJSKOJ POLITICI EUROPSKE UNIJE
RADIONICA O KOHEZIJSKOJ POLITICI EUROPSKE UNIJE

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA D.O.O., u suradnji s Županijskom razvojnom agencijom Osječko-baranjske županije, jučer je u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac održala radionicu na temu: „Kohezijska politika Europske unije – što to znači za nas?“.

Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.
Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.

Školska shema u školskoj godini 2020./2021. provodi se na području čitave Republike Hrvatske od l. kolovoza 2020. do 31. srpnja 2021. godine sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda (Narodne novine broj 98/19) i Uputi o postupanju Ministarstva poljoprivrede od 24. kolovoza 2020. godine.

Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana  s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu
Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 1. rujna 2020. Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od milijun kuna za podjelu staklenki domaćeg meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Hrvatske.

Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma
Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma

Europska komisija objavila je Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma, ukupne vrijednosti dva milijuna eura, objavljen je 21. kolovoza 2020., u kojemu po jednakim uvjetima sudjelovati mogu fizičke i pravne osobe koje spadaju u područje primjene Ugovora, kao i međunarodne organizacije.