Objavljen Javni poziv Ministarstva poduzetništva i obrta objavljuje za Program Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo
14. srpanj 2016.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Program Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo. Prijave se zaprimaju isključivo od 11.07.2016. godine, a poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 11.11.2016. godine.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) te fizičke osobe.

obrazovanje_za_obrtnistvo

Sredstva su namijenjena za obrazovanje u 2015. i 2016. godini, za obavljanje vezanih obrta sukladno programima obrazovanja/ispita koje donosi Ministarstvo poduzetništva i obrta za zanimanja koja su uvrštena u Pravilnik o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08) te ishođenje dozvole (licencije) za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja u 2015. i 2016. godini, a odobravaju se u visini do 80% od iznosa opravdanih troškova, odnosno za:

- Polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti - 1.200,00 kuna - Pripremu za polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti -najviše 3.200,00 kuna - Polaganje majstorskog ispita - 2.600,00 kuna, - Pripremu za polaganje majstorskog ispita - najviše 5.400,00 kuna - Prekvalifikaciju - stvarni troškovi školarine - Polaganje pomoćničkog ispita - 1.200,00 kuna - Izdavanje dozvola (licenci) za izvođenje praktičnog dijela naukovanja - stvarni troškovi Više informacija na https://poduzetnistvo.gov.hr/
Povezani članci
RADIONICA O KOHEZIJSKOJ POLITICI EUROPSKE UNIJE
RADIONICA O KOHEZIJSKOJ POLITICI EUROPSKE UNIJE

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA D.O.O., u suradnji s Županijskom razvojnom agencijom Osječko-baranjske županije, jučer je u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac održala radionicu na temu: „Kohezijska politika Europske unije – što to znači za nas?“.

Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.
Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.

Školska shema u školskoj godini 2020./2021. provodi se na području čitave Republike Hrvatske od l. kolovoza 2020. do 31. srpnja 2021. godine sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda (Narodne novine broj 98/19) i Uputi o postupanju Ministarstva poljoprivrede od 24. kolovoza 2020. godine.

Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana  s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu
Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 1. rujna 2020. Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od milijun kuna za podjelu staklenki domaćeg meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Hrvatske.

Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma
Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma

Europska komisija objavila je Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma, ukupne vrijednosti dva milijuna eura, objavljen je 21. kolovoza 2020., u kojemu po jednakim uvjetima sudjelovati mogu fizičke i pravne osobe koje spadaju u područje primjene Ugovora, kao i međunarodne organizacije.