Natječaj za dodjelu financijskih sredstava za projektne aktivnosti Hrvatskim klasterima konkurentnosti za 2015. godinu
26. kolovoz 2015.

Ministarstvo gospodarstva jučer je objavilo natječaj za dodjelu financijskih sredstava za projektne aktivnosti Hrvatskim klasterima konkurentnosti za 2015. godinu.

Datum objave: 25.08.2015. Datum završetka natječaja: 30.09.2015.

Iznos sufinanciranja: Minimalni iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi 100.000,00 kuna, dok je maksimalni iznos 700.000,00 kuna.

Stopa sufinanciranja: Maksimalni intenzitet potpore iznosi 100% od ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Natječaj je otvoren s ciljem jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz razvoj klastera konkurentnosti. Specifični ciljevi su orijentirani na omogućavanje podizanja sektorske i regionalne konkurentnosti, internacionalizaciju sektora i stvaranje nove dodane vrijednosti, te međusektorsko povezivanje, promocija odabranih sektora i njihovo brendiranje.

Sredstva se dodjeljuju Hrvatskim klasterima konkurentnosti (HKK) koji potiču suradnju javnog i privatnog sektora te znanstveno-istraţivačkih institucija u svrhu unapređenja konkurentnosti, osnovani sukladno Zakonu o udrugama.

klasteri

Povezani članci
Otvoreni natječaji Osječko-baranjske županije
Otvoreni natječaji Osječko-baranjske županije

Javni poziv za dodjelu potpora u turizmu radi ublažavanja posljedica uslijed epidemije bolesti COVID-19, Javni poziv za dodjelu potpora za ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini, Javni poziv za dodjelu potpora za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u 2021. godini.

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)
Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je poziv za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)” u svrhu ublažavanja najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama.

Objavljen deseti natječaj za  provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica
Objavljen deseti natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba tipa operacije 4.1.1 »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica u sektoru peradarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Javni  poziv za financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva
Javni poziv za financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisala je Javni poziv za financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva s ciljem osnaživanja kapaciteta i umrežavanja nacionalnih organizacija civilnog društva u području međunarodne razvojne suradnje te doprinijelo promicanju prioriteta i vidljivosti Republike Hrvatske na području međunarodne razvojne suradnje.