Arhiva Natječaji Kolovoz 2015

Natječaj za dodjelu financijskih sredstava za projektne aktivnosti Hrvatskim klasterima konkurentnosti za 2015. godinu

Ministarstvo gospodarstva jučer je objavilo natječaj za dodjelu financijskih sredstava za projektne aktivnosti Hrvatskim klasterima konkurentnosti za 2015. godinu.


26. kolovoz 2015.

Nagrada Europske komisije od milijun eura za skener hrane

Europska komisija uputila je poziv europskim inovatorima za izum skenera hrane. S obzirom na sve veći broj zdravstveni problema povezanih s hranom, nagrada od 1 milijun eura u sklopu programa Obzor 2020 bit će dodijeljena za pristupačna i neinvazivna mobilna rješenja koja će korisnicima omogućiti mjerenje i analizu unosa hrane.


25. kolovoz 2015.

Erasmus+: Mladi Započinje nova utrka projekata mladih i za mlade

Agencija za mobilnost i programe EU na svojoj je internetskoj stranici objavila rok za prijavu projekata u okviru programa Erasmus+: područje mladih za 2015. godinu.


25. kolovoz 2015.

Javni poziv za potporu nacionalnimm projektima obostrano priznate Europska kartice za osobe s invaliditetom i pripadajućih beneficija (VP/2015/012)

Cilj poziva je omogućiti priznavanje statusa invaliditeta i dodjelu povezanih pogodnosti te olakšavanje osobama s invaliditetom pravo na slobodno kretanje putem stvaranja jedinstvenog europskog modela kartice za osobe s invaliditetom koji će bit priznat na razini Europske unije.


18. kolovoz 2015.

Poziv za OECD-ov natjecateljski ciklus za projekte na području društveno korisnih inovacija iz RH Rok: 15. rujna 2015.

U suradnji s Ministarstvom gospodarstva kao domaćinom te uz potporu Europske komisije, OECD je 2. srpnja o. g. u Zagrebu pokrenuo natjecateljski ciklus u RH za dobivanje tehničke pomoći OECD-a u izradi te provedbi projekata na području društveno korisnih inovacija (social innovation competition).


18. kolovoz 2015.