Nagrada Europske komisije od milijun eura za skener hrane
25. kolovoz 2015.

   Europska komisija uputila je poziv europskim inovatorima za izum skenera hrane. S obzirom na sve veći broj zdravstveni problema povezanih s hranom, nagrada od 1 milijun eura u sklopu programa Obzor 2020 bit će dodijeljena za pristupačna i neinvazivna mobilna rješenja koja će korisnicima omogućiti mjerenje i analizu unosa hrane. Ovo rješenje će posebno koristi osobama s prekomjernom težinom, te onima koji pate od netolerancije na hranu i alergija.

   Iznos od 1 milijun eura će se podijeliti u najviše tri nagrade: 800.000 eura za prvo mjesto, i po 100.000 eura za drugo i treće mjesto.

   Natječaj je otvoren svim fizičkim i pravnim osobama ili skupinama pravnih osoba osnovanih u državi članici Europske unije ili pridruženoj zemlji programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Natjecatelji mogu svoje radove predati od 9. rujna 2015. do 9. ožujka 2016. Pravila natječaja dostupna su ovdje

skener_hrane

Povezani članci
Objavljen deseti natječaj za  provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica
Objavljen deseti natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba tipa operacije 4.1.1 »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica u sektoru peradarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Otvoren natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuće poslovnog sektora za zaštitu okoliša u 2021.
Otvoren natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuće poslovnog sektora za zaštitu okoliša u 2021.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša u 2021. godini.

E-savjetovanje Nacrta natječaja za podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
E-savjetovanje Nacrta natječaja za podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada

Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Otvoren poziv za MSP-ove: Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju
Otvoren poziv za MSP-ove: Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja raspisalo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima.