Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva objavila pet natječaja
22. kolovoz 2018.
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva dana 16. kolovoza 2018. godine raspisala je pet natječaja za financiranje projekata i to za:  
  • - udruge koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj (u 3 kategorije - podnatječaja);
  • - udruge osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini (u 3 kategorije - podnatječaja);
  • - udruge iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj koje djeluju na lokalnoj razini (u 3 kategorije - podnatječaja);
  • - udruge koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade (u 3 kategorije - podnatječaja).
Natječaj "Društveni kapital zajednice" namijenjen je udrugama koje djeluju na lokalnoj/regionalnoj razini kroz programe za razvoj zajednice, povećanje razine društvenog kapitala, razvoj aktivnog građanstva i osnaživanje lokalnih potencijala. Rok za prijavu je do 12:00 sati (podne) 17. rujna 2018. godine za internetske prijave, dok je potvrdu o verifikaciji postavljene dokumentacije potrebno dostaviti isključivo poštom do 17. rujna 2018. godine (nije prihvatljiva dokumentacija sa poštanskim žigom nakon 17. rujna 2018. godine). Visina financijske podrške kreće se od 25.000,00 do 300.000,00 kuna, ovisno o pojedinom natječaju i kategoriji prijavitelja (godine djelovanja udruge). Više informacija o natječajima, Upute za prijavitelje te cjelokupnu dokumentaciju za prijavu možete preuzeti na sljedećim poveznicama: (a) natječaje za dodjelu institucionalnih podrški:
  • - udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj dostupna je na:
        https://zaklada.civilnodrustvo.hr/dem         www.financijskepodrske.hr
  • - udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini
        https://zaklada.civilnodrustvo.hr/osi         www.financijskepodrske.hr
  • - udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj koje djeluju na lokalnoj razini
        https://zaklada.civilnodrustvo.hr/branitelji         www.financijskepodrske.hr
  • - udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade
        https://zaklada.civilnodrustvo.hr/prvi_put         www.financijskepodrske.hr (b) natječaj "Društveni kapital zajednice" dostupna je na:         https://zaklada.civilnodrustvo.hr/dkz         www.financijskepodrske.hr  
Povezani članci
Otvoreno podnošenje zahtjeva za potporu zbrinjavanja nusproizvoda životinjskog podrijetla
Otvoreno podnošenje zahtjeva za potporu zbrinjavanja nusproizvoda životinjskog podrijetla

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava zainteresirane podnositelje zahtjeva da je od 15. travnja 2021. godine moguće podnijeti zahtjev za nacionalnu potporu za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla iz Programa potpore zbrinjavanja nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine.

Objavljen poziv za dostavu projektnih prijava za nacionalni program EUREKA u 2021. godini
Objavljen poziv za dostavu projektnih prijava za nacionalni program EUREKA u 2021. godini

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je poziv za međunarodne suradničke projekte u 2021. godini iz programa EUREKA. EUREKA je program kojim se potiču mikro, mala, srednja i velika poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti.

Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja
Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2021. godini temeljem programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, s ciljem sufinanciranja troškova obrazovanja osoba te podizanja razine njihovog obrazovanja i promjene zanimanja u svrhu poboljšanja kvalifikacijske strukture i olakšavanja pristupa rada, a radi povećanja njihove zapošljivosti.

Javni poziv za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje prijevoda i objave u e-obliku prethodno objavljenih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021. godini
Javni poziv za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje prijevoda i objave u e-obliku prethodno objavljenih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021. godini

Ministarstvo hrvatski branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje prijevoda i objave u e-obliku prethodno objavljenih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021. godini s ciljem očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata.