Kapitalni projekt Kulturno-turističko informativnog centra kuća Žnidarec Ivanovac prijavljen na Ministarstvo turizma
18. rujan 2017.
Projekt rekonstrukcije, izgradnje i opremanja Kulturno-turističko informativnog centra kuća Žnidarec Ivanovac prijavljen je u okviru Programa razvoja javne turističke infrastrukture kojega provodi Ministarstvo turizma. Nositelj projekta je Općina Antunovac, koja je pripremila projektno – tehničku dokumentaciju sa dozvolom za izgradnju, a projektnu prijavu za natječaj je pripremila Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. Zajedno sa prethodno provedenim projektima turističke infrastrukture na području Općine Antunovac, rekonstrukcija i prenamjena postojeće kuće Vjekoslava Žnidareca (1931-2000.), kipara naivne umjetnostim u Kulturno – informativno – turistički centar Ivanovac doprinos je stvaranju nove atrakcijske osnove uz postojeće biciklističke rute, stvaranje nove turističke ponude i sadržaja vezanog uz kulturno povijesno nasljeđe. U tijeku je i izgradnja odmorišta za cikloturiste na utvrdi Kolođvar, koje će dodati novi sadržaj posjetiteljima utvrde, a od informativnog centra do same utvrde posjetitelji će moći doći biciklom. Projekt je ukupne procijenjene vrijednosti preko 730 tisuća kuna, od čega je traženo sufinanciranje od Ministarstva turizma osamdeset posto, odnosno iznos od 585 tisuća kuna, a ostatak sredstava osigurat će iz vlastitog proračuna Općina Antunovac. Svrha financiranja je izvođenje radova na izgradnji rekonstrukciji i izgradnji objekta, dodavanje multimedijalnog sadržaja i primjena inovativnih rješenja u turističkoj interpretaciji sadržaja putem koncepta proširene stvarnosti, korištenje energetski učinkovitih rješenja u grijanju i hlađenju (dizalica topline), te informativne ploče i promidžbeni materijali. Objekt će sadržavati uredski prostor, izložbeni prostor sa stalnim postavom umjetničkih djela kipara Žnidarec i ostalih lokalnih umjetnika, dokumentacije o utvrdi Kolođvar, ali i ostalih zanimljivosti iz života oba naselja Općine Antunovac.
Povezani članci
Objavljen Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.
Objavljen Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.

Ministarstvo pravosuđa i uprave objavilo je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.

Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa
Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa

Slijedom posljedica krize prouzrokovane koronavirusom koja je pogodila cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, posebice sektor prometa, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog opravka Vlade Republike Hrvatske. Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koji će dodjeljivati pojedinačne potpore korisnicima koji ispunjavaju uvjete iz programa.

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva (Rok: 15. rujna 2020.)
Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva (Rok: 15. rujna 2020.)

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2021. godini, temeljem kojega će dodjeljivati potpore autorima za književno-umjetnički rad i prijevode na hrvatski jezik djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća

Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu
Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere II.2./II.3./II.4. „Produktivna ulaganja u akvakulturu“, koji je otvoren je za prijave do 1. studenoga 2020. Na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.