Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini
17. ožujak 2023.

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini, s ciljem očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu u kulturnom životu, afirmaciju pisane riječi i autora koji pišu o Domovinskom ratu, sufinanciranju prijevoda i objave u e-obliku prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje dotiska ili otkupa prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2023. godini.

Predmet ovoga Javnog poziva je prikupljanje projektnih prijedloga za prvi tisak književnih i publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini. Predmet ovog Javnog poziva je i prikupljanje projektnih prijedloga za prijevod na strani jezik i objavu u e-obliku na specijaliziranom portalu za e-knjigu već objavljenih književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini. 

Prihvatljivi prijavitelji su autori pojedinačno (fizičke osobe) i udruge iz Domovinskog rata registrirane u Republici Hrvatskoj barem godinu dana prije podnošenja zahtjeva, neovisno o njihovom prethodnom književnom ili publicističkom radu i iskustvu.

Jednom projektu je po ovom Javnom pozivu moguće odobriti do najviše 4.000,00 EUR1 / 30.138,00 kuna za pripremu i tisak književnog ili publicističkog djela o Domovinskom ratu, odnosno najviše 2.700,00 EUR¹ / 20.343,15 kuna za prijevod na strani jezik i objavu u e-obliku na specijaliziranom portalu za e-knjigu književnog ili publicističkog djela o Domovinskom ratu te najviše 2.700,00 EUR¹ / 20.343,15 kuna  za dotisak ili otkup već tiskanih i objavljenih književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu.

Javni poziv otvoren je u razdoblju od 13. ožujka do 11. svibnja 2023. godine, a više informacija dostupno je na mrežnim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja.

Povezani članci
Otvoren Poziv za energetsku obnova višestambenih zgrada
Otvoren Poziv za energetsku obnova višestambenih zgrada

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova višestambenih zgrada“ s ciljem provođenja integralne energetske obnove, dubinske obnove i sveobuhvatne obnove višestambenih zgrada koja će rezultirati uštedom godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od najmanje 50% u odnosu na stanje prije obnove na razini svakog projektnog prijedloga, iznimno za zgrade upisane u Registar kulturnih dobara koje ne mogu ostvariti gore spomenuti uvjet, trebaju ostvariti minimalno 30% u odnosnu na stanje prije obnove.

Objavljen prvi natječaj za intervenciju 70.05 Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi
Objavljen prvi natječaj za intervenciju 70.05 Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila prvi natječaj za provedbu intervencije 70.05. Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Javni pozivi Osječko-baranjske županije za dodjelu potpora u poljoprivredi
Javni pozivi Osječko-baranjske županije za dodjelu potpora u poljoprivredi

Osječko-baranjska županija na svojoj je mrežnoj stranici objavila velik broj javnih poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi, kojima možete pristupiti pomoću poveznica u nastavku

Objavljeni Javni pozivi i natječaji Ministarstva turizma i sporta
Objavljeni Javni pozivi i natječaji Ministarstva turizma i sporta

Ministarstvo turizma i sporta na svojoj je mrežnoj stranici objavilo nekoliko javnih poziva iz područja turizma i jedan javni poziv iz područja sporta.