Javni poziv za (su)financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu
10. studeni 2023.

Ministarstvo poljoprivrede objavljuje Javni poziva za (su)financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu.

Predmet poziva je sufinanciranje namijenjeno za organizaciju međunarodnih znanstvenih skupova, konferencija i simpozija iz područja poljoprivredne proizvodnje i prerade, šumarstva, sigurnosti i kvalitete hrane, veterinarstva, zaštite bilja, organizacije i poslovanja poljoprivrednih proizvođača te ruralnog razvoja, kao i gospodarskih skupova (sajmovi i izložbe) te lokalno-tradicijskih skupova za prezentaciju kulturne baštine, tradicijskih obrta i lokalnih poljoprivrednih i ribarskih proizvoda na području Republike Hrvatske.

Prihvatljivi korisnici potpore su organizatori skupova sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i to:

  • Ustanove, stručna udruženja (komore), fakulteti i sveučilišta;
  • Proizvođačke organizacije, zadruge i zadružni savezi;
  • Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, regionalne i lokalne razvojne agencije, trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave

Najviši iznos potpore po korisniku, po jednom skupu iznosi:

Za organizaciju međunarodnih znanstvenih skupova 25.000,00 EUR;

Za organizaciju konferencija i simpozija 10.000,00 EUR;

Za organizaciju gospodarskih ili lokalno-tradicijskih manifestacija 6.000,00 EU

 

Rok za podnošenje prijava je od 10. do 20. studenog 2023. godine.

Više informacija na poveznici Ministarstva poljoprivrede.

Povezani članci
Javni Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u fazi predakceleracije
Javni Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u fazi predakceleracije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u FAZI PREDAKCELERACIJE u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE u sklopu mjere “Jačanje akceleracijske aktivnosti.

Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo  za 2024. godinu
Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo za 2024. godinu

Ministarstvo gospodarstva objavilo je Poziv na dodjelu bespovratnih sredstva Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo (referentni broj: NPOO.C1.1.1.R4-I1.02) s ciljem podupiranja bržoj i boljoj prilagodbi gospodarstva trenutnim i budućim ekološkim zahtjevima kroz ulaganja u zelenu tranziciju i stvaranje zelenih vještina kako bi se smanjio negativni učinak na klimu i okoliš, povećala održivost proizvodnje, očuvala postojeća i stvorila nova radna mjesta te ojačala lokalna i regionalna konkurentnost.

Natječaj za provedbu intervencije 76.01. Osiguranje poljoprivredne proizvodnje
Natječaj za provedbu intervencije 76.01. Osiguranje poljoprivredne proizvodnje

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugi Natječaj za provedbu intervencije 76.01. „Osiguranje poljoprivredne proizvodnje“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Javni poziv za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog skupljanja komunalnog otpada (JP ZO-2/2024)
Javni poziv za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog skupljanja komunalnog otpada (JP ZO-2/2024)

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog skupljanja komunalnog otpada.