Javni poziv za potporu nacionalnimm projektima obostrano priznate Europska kartice za osobe s invaliditetom i pripadajućih beneficija (VP/2015/012)
18. kolovoz 2015.
Vrsta natječaja: Bespovratna sredstva Država: EU 27, Hrvatska Tema/sektor: Demokratizacija i dobro upravljanje, Zapošljavanje Datum otvaranja natječaja: 14.07.2015. Rok za prijavu: 30.09.2015. Iznosi sredstava €: 1.500.000 Prijavitelji: Mala i srednja poduzeća, Udruge, Fizičke osobe

Opći cilj poziva je omogućiti priznavanje statusa invaliditeta i dodjelu povezanih pogodnosti te olakšavanje osobama s invaliditetom pravo na slobodno kretanje putem stvaranja jedinstvenog europskog modela kartice za osobe s invaliditetom koji će bit priznat na razini Europske unije.

Specifični cilj podržati stvaranje kartice koja će podrazumijevati uzajamno priznavanje statusa invaliditeta u zemljama članicama. Takva kartica će omogućiti osobama s invaliditetom da putuju u države članice koje sudjeluju u projektu i imaju certificirani status invalidnosti kao u svojoj matičnoj državi članici.

EU kartica za osobe s invaliditetom kartica bit će operativna samo u državama članicama (na u kojima će se implementirati ovaj projekti kao rezultat ovog poziva).

Prihvatljive aktivnosti i prioriteti su sljedeće: – osnovati ili ojačavanje nacionalnih organizacija za EU karticu invalidnosti čija će glavna zadaća biti:

- izdavanje kartice - održavanje kontakata s pružateljima usluga u vezi pogodnosti koje će im biti dodijeljeni,

– uspostavljanje odgovarajućeg nacionalnog paket pogodnosti Prihvatljivi prijavitelji su sve privatne i fizičke osobe, profitne i ne-profitne udruge koje u državi članici imaju pravni status. Ovim pozivom dopšteni su konzorciji. Ukupan iznos bespovratnih sredstava za ovaj poziv je 1.500.000 eura, dok stopa sufinaciranja iznosi 80% ukupnih prihvatljivih troškova. Podnositelj zahtjeva mora jamčiti sufinanciranje preostalih 20% pokriveno iz drugih izvora proračuna Europske unije. Traženi EU doprinos ne može biti manji od 75 000 eura. http://www.eu-projekti.info/natjecaji/javni-poziv-za-potporu-nacionalnimm-projektima-obostrano-priznate-europska-kartice-za-osobe-s-invaliditetom-i-pripadajucih-beneficija-vp2015012 poziv_1
Povezani članci
Otvoreni natječaji Osječko-baranjske županije
Otvoreni natječaji Osječko-baranjske županije

Javni poziv za dodjelu potpora u turizmu radi ublažavanja posljedica uslijed epidemije bolesti COVID-19, Javni poziv za dodjelu potpora za ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini, Javni poziv za dodjelu potpora za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u 2021. godini.

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)
Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je poziv za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)” u svrhu ublažavanja najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama.

Objavljen deseti natječaj za  provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica
Objavljen deseti natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba tipa operacije 4.1.1 »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica u sektoru peradarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Javni  poziv za financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva
Javni poziv za financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisala je Javni poziv za financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva s ciljem osnaživanja kapaciteta i umrežavanja nacionalnih organizacija civilnog društva u području međunarodne razvojne suradnje te doprinijelo promicanju prioriteta i vidljivosti Republike Hrvatske na području međunarodne razvojne suradnje.