Javni poziv za dodjelu potpora za uređenje ruralne infrastrukture vezane uz poljoprivredu na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini
3. ožujak 2023.

Osječko-baranjska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za uređenje ruralne  infrastrukture vezane uz poljoprivredu na  području Osječko-baranjske županije  u 2023. godini.

Potpora za uređenje ruralne infrastrukture vezane uz poljoprivredu dodjeljuje se za izgradnju i održavanje ruralne infrastrukture vezane uz poljoprivredu u cilju poboljšanja komunikacijskih veza unutar ruralnog prostora, kao i lakšeg pristupa poljoprivrednim površinama, a koja je u vlasništvu jedinice lokalne samouprave. 

Prihvatljivi troškovi su troškovi izgradnje otresnica, odnosno prometne infrastrukture vezane uz poljoprivrednu proizvodnju s asfaltnim slojem širine najmanje 3 metra, u duljini najmanje od 25 metara, a podrazumijevaju troškove nabave potrebnog materijala i izvođenje građevinskih radova koji su u neposrednoj vezi s izgradnjom navedene ruralne infrastrukture, te popravak postojeće asfaltirane prometne infrastrukture vezne uz poljoprivrednu proizvodnju, a koji su nastali od 16. studenoga 2022. godine.

 Intenzitet potpore je do 50% prihvatljivih troškova, a najviše 39.816,84 eura godišnje.

Korisnik potpore su jedinice lokalne samouprave s područja Županije koje izvrše prihvatljiva ulaganja u naseljima s manje od 5.000 stanovnika.

Javni poziv otvoren je od 1. ožujka 2023. godine do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za 2023. godinu, a najkasnije do 15. studenog 2023. godine. Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama Osječko-baranjske županije.

Povezani članci
Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini
Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini. Cilj Natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih međunarodnih sportskih natjecanja koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unapređenja sustava sporta, poticanja nastupa vrhunskih hrvatskih sportaša na međunarodnim sportskim natjecanjima te međunarodne sportske promocije Republike Hrvatske.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga
Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Uspostava reciklažnih dvorišta" (NPOO.C1.3.R2-I1.04)

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Uspostava reciklažnih dvorišta" (NPOO.C1.3.R2-I1.04).

Innovation Norway: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures)
Innovation Norway: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures)

Innovation Norway objavio je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures) - Call for Proposals on Soft Measures – Business Development Skills in Croatia - poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia. Program se financira iz sredstava financijskog mehanizma Norveške darovnice za razdoblje 2014-2021, a upravitelj fonda je Innovation Norway.

NAJAVA: Besplatne radionice o poduzetništvu – PRIJAVE U TIJEKU!
NAJAVA: Besplatne radionice o poduzetništvu – PRIJAVE U TIJEKU!

U petak, 24. ožujka 2023. godine, očekuju Vas dvije radionice o poduzetništvu namijenjene poduzetnicima početnicima te svima onima koji tek planiraju pokrenuti svoj poslovni pothvat