JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU DONACIJA U 2017. GODINI  „I JA ŽELIM POSAO“
25. svibanj 2017.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) objavila je javni natječaj za dodjelu donacija u 2017. godini „I ja želim posao“. Sredstva natječaja namijenjena su financiranju projekata koji povećavaju zapošljivost teško zapošljivih, ranjivih i marginaliziranih skupina, pružajući im mogućnost stjecanja potrebnih i/ili dodatnih kompetencija, znanja i vještina za usklađivanje s potrebama na tržištu rada.

Prihvatljivi prijavitelju su organizacije civilnog društva upisane u Registar neprofitnih organizacija sa sjedištem u RH, odnosno udruge, zaklade, privatne ustanove, socijalne zadruge ili druge privatne pravne osobe koje u svojem temeljnom aktu imaju definirano neprofitno djelovanje i čije aktivnosti su usmjerene ka općoj dobrobiti i poboljšanju kvalitete života društvene zajednice.

Prihvatljive aktivnosti:
  • - dokvalifikacija, prekvalifikacija pripadnika ciljane skupine kroz razvoj i provedbu programa obrazovanja;
  • - edukacije, radionice, tečajevi i sl. za povećanje mogućnosti zapošljavanja ciljnih skupina;
  • - savjetodavne aktivnosti s korisnicima ciljnih skupina;
  • - povezivanje/uspostava suradnje – umrežavanje dionika na lokalnoj razini;
  • - stjecanje radnog iskustva putem volontiranja/dobrovoljnog rada /ili povećanje zapošljivosti kroz dobrovoljni/volonterski rad;
  • - stjecanje radnog iskustva kroz aktivnosti povezane s društvenim poduzetništvom.

Ukupna sredstva donacije iznose 600.000,00 kuna. Najviši iznos donacije po pojedinom projektu je 50.000,00 kuna, što je ujedno i najviši iznos koji se smije zatražiti u prijavi projekta. Najniži iznos donacije po pojedinom projektu je 10.000,00 kuna.

Prijave na natječaj zaprimaju se do 19. lipnja 2017. godine.

Više o natječaju kao i potrebne obrasce možete pronaći na: https://www.hbor.hr/javni-natjecaj-hbor-a-za-dodjelu-donacija-u-2017-godini-i-ja-zelim-posao/

Povezani članci
Objavljen Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.
Objavljen Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.

Ministarstvo pravosuđa i uprave objavilo je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području osiguravanja pružanja podrške žrtvama i svjedocima za 2020. godinu.

Natječaj za dodjelu
Natječaj za dodjelu "Nagrade Vicko Andrić" (Rok: 25. kolovoza 2020. godine)

„Nagrada Vicko Andrić“ dodjeljuje se za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj

Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa
Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa

Slijedom posljedica krize prouzrokovane koronavirusom koja je pogodila cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, posebice sektor prometa, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog opravka Vlade Republike Hrvatske. Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koji će dodjeljivati pojedinačne potpore korisnicima koji ispunjavaju uvjete iz programa.

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva (Rok: 15. rujna 2020.)
Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva (Rok: 15. rujna 2020.)

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2021. godini, temeljem kojega će dodjeljivati potpore autorima za književno-umjetnički rad i prijevode na hrvatski jezik djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća