Erasmus+: Mladi Započinje nova utrka projekata mladih i za mlade
25. kolovoz 2015.

   Agencija za mobilnost i programe EU na svojoj je internetskoj stranici objavila rok za prijavu projekata u okviru programa Erasmus+: područje mladih za 2015. godinu. Rok je 01. listopada 2015. godine do 12:00 sati. Za prva dva roka za prijavu Agencija je dodijelila 1.968.259,00 EUR, čime su za posljednji rok preostala sredstva kako slijedi:

tablicaaa

VAŽNE NAPOMENE: • od ukupno dostupnog proračuna za KA1, za projekte koji uključuju suradnju s Partnerskim zemljama na raspolaganju je 49.394,00 EUR • ovisno o broju i kvaliteti prijava zaprimljenih na roku 01. listopada, a s obzirom na relativno mali preostali proračun u okviru inicijalnih aktivnosti (EVS i Razmjene mladih), moguća je preraspodjela manjeg dijela sredstava za najbolje i financijski manje projekte Strateških partnerstava i Mobilnosti osoba koje rade s mladima i stoga su sve dostupne aktivnosti otvorene za prijavu.

Više informacija možete pronaći ovdje: http://www.mobilnost.hr/index.php?id=1049 erasmus_plus_nova_utrka_projekata
Povezani članci
Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)
Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je poziv za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)” u svrhu ublažavanja najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama.

Objavljen deseti natječaj za  provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica
Objavljen deseti natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba tipa operacije 4.1.1 »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« – ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica u sektoru peradarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Javni  poziv za financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva
Javni poziv za financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisala je Javni poziv za financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva s ciljem osnaživanja kapaciteta i umrežavanja nacionalnih organizacija civilnog društva u području međunarodne razvojne suradnje te doprinijelo promicanju prioriteta i vidljivosti Republike Hrvatske na području međunarodne razvojne suradnje.

Natječaj za prijavu projekata iz područja Informiranja o EU i sudjelovanja građana u „Konferenciji o budućnosti Europe“
Natječaj za prijavu projekata iz područja Informiranja o EU i sudjelovanja građana u „Konferenciji o budućnosti Europe“

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je natječaj za prijavu projekata iz područja informiranja o EU i sudjelovanja građana u „Konferenciji o budućnosti Europe“ s ciljem uključivanja u raspravu o izgradnji zdravog kontinenta, borbi protiv klimatskih promjena i izazova u području okoliša, socijalnoj pravednosti, jednakosti i međugeneracijskoj solidarnosti, digitalnoj transformaciji, o europskim pravima i vrijednostima.