Arhiva Natječaji Siječanj 2023

Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti udruga sudionika i stradalnika Drugoga svjetskog rata u 2023. godini

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti udruga sudionika i stradalnika Drugoga svjetskog rata u 2023. godini. Svrha i cilj Poziva je nastavna skrb o sudionicima i stradalnicima Drugoga svjetskoga rata u cilju zaštite njihovih interesa i dostojanstva te promicanje borbe protiv fašizma i drugih oblika totalitarizama.


27. siječanj 2023.

Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu

Osječko-baranjska županija objavila je Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu.


27. siječanj 2023.

Postanite mentor: HAMAG-BICRO objavio Javni poziv za uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta BOND 2

Uspješnom uspostavom mreža mentora kao podrške postojećim i budućim poduzetnicima stvorit će se jedinstvena nacionalna mreža u Republici Hrvatskoj kao jedna od usluga za poduzetnike u okviru projekta BOND 2, koji okuplja 99 poduzetničkih potpornih institucija u RH, članica Mreže BOND. Prilika je to da poduzetnici iz cijele Hrvatske dobiju mogućnost sudjelovati u testiranju mreža mentora čime stvaramo pretpostavke za ravnomjeran regionalni razvoj.


24. siječanj 2023.

Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata u 2023. godini

Svrha i cilj Poziva je psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata u cilju ublažavanja posljedica rata, zaštite fizičkog i mentalnog zdravlja te smanjivanja njihove socijalne isključenosti i promicanje i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata.


23. siječanj 2023.

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje na području Osječko-baranjske županije

Prihvatljivi korisnici kredita su fizičke osobe – OPG-ovi, trgovačka društva, poljoprivredne zadruge i obrtnici koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem ili prebivalištem na području Osječko-baranjske županije.


20. siječanj 2023.

Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za „Ruksak (pun) kulture“ za 2023. godinu

Program omogućuje dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihova kreativnog obrazovanja, senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture te omogućuje djeci i mladima pristup svim vrstama umjetnosti i kulture. Program upoznaje djecu i mlade s umjetničkim i kulturnim djelima, odnosno izričajem visoke kvalitete i profesionalnih standarda, pokrivajući široko područje: izvedbene umjetnosti, vizualnu umjetnost, filmsku umjetnost, književnost, kulturnu baštinu i sve inovativne kulturne prakse.


17. siječanj 2023.

Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2023. godini

Za poticajna sredstva po ovom pozivu mogu se kandidirati nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom koji nisu koristili niti jedan od oblika mjere stručnog osposobljavanja, odnosno poticanja obrazovanja u provedbi svih dosadašnjih programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.


17. siječanj 2023.

Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela.


17. siječanj 2023.

Javni poziv za uspostavu sustava provjere točnosti informacija

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva organizacije civilnog društva i znanstveno-obrazovne, znanstvene i znanstveno-istraživačke ustanove. Minimalni iznos bespovratnih sredstava koja se mogu dodijeliti po ovom Pozivu iznose 99.542,11 eura, a maksimalni iznos je 199.084,21 eura.


17. siječanj 2023.

Poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji i žrtve seksualnog nasilja u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je Poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji i žrtve seksualnog nasilja u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu.


12. siječanj 2023.

Poziv „Razvojne istraživačke potpore“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv „Razvojne istraživačke potpore“. Svrha Poziva je povećanje međunarodne atraktivnosti, prepoznatljivosti i vidljivosti hrvatskog istraživačkog sustava provođenjem programa koji podržava sustav razvoja karijere i napredovanja u hrvatskim istraživačkim organizacijama.


12. siječanj 2023.

Start-up/spin off poduzeća mladih istraživača

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv Start-up/spin off poduzeća mladih istraživača. Svrha Poziva je poticanje poduzetničke aktivnosti mladih istraživača kroz poticaje za pokretanje vlastitog start-up/spin-off poduzeća.


12. siječanj 2023.

Poziv „Stažiranje u gospodarstvu“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv Stažiranje u gospodarstvu. Svrha Poziva je stvaranje poduzetničkog duha mladih istraživača kroz usvajanje poduzetničkih vještina za istraživačke djelatnosti.


12. siječanj 2023.

Otvoreni javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2023. godini

Prihvatljivi prijavitelji su udruge koje su se svojim statutom opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata te za zaštitu i promicanje interesa hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Jedna udruga može podnijeti najviše tri prijave.


11. siječanj 2023.

Objavljen javni poziv za uspostavu sustava provjere točnosti informacija

Agencija za elektroničke medije Agencija za elektroničke medije objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija u sklopu mjere „Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“ (referentni broj: NPOO C1.1.1. R6-I2), koja se provodi sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.


2. siječanj 2023.

Objavljen novi natječaj za provedbu podmjere 10.2. Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je šesti Natječaj za provedbu podmjere 10.2. „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi.


2. siječanj 2023.