Arhiva Natječaji Listopad 2022

Novi europski Bauhaus (NEB) – objavljen novi natječaj Europske urbane inicijative (EUI)

Europska urbana inicijativa (EUI) raspisala je natječaj u iznosu od 50 milijuna eura za inovativne projekte u gradovima kojima se doprinosi njihovoj transformaciji s potencijalom generiranja ulaganja i inspiriranja drugih projekata u okviru kohezijske politike temeljenih na načelima Novog europskog Bauhausa (NEB): estetike, održivosti i uključivosti.


24. listopad 2022.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje bilateralne suradnje s Norveškom u području zelene tranzicije“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u funkciji Nacionalne fokalne točke za Norveški financijski mehanizam i Mehanizam Europskog gospodarskog prostora, objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje bilateralne suradnje s Norveškom u području zelene tranzicije“ („Strengthening bilateral cooperation with Norway in Green transition“).


24. listopad 2022.

Program transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027. – 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga

Objavljen je 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027. U novom programskom razdoblju program će financirati projekte koji se između ostaloga bave povećanjem istraživačkih i inovacijskih kapaciteta, usvajanjem naprednih tehnologija, promicanjem obnovljive energije, prilagodbom klimatskim promjenama i jačanjem zaštite okoliša te biološke raznolikosti. Financirati će se i projekti povećanja učinkovitosti tržišta rada i pristupa visokokvalitetnom zapošljavanju, poboljšanja pristupa obrazovanju, kao i jačanju uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, društvenoj uključenosti i društvenim inovacijama.


7. listopad 2022.

Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Jačanje održivosti te poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma“

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Jačanje održivosti te poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma“. Cilj poziva je poticanje ulaganja više dodane vrijednosti poduzetnika koja će doprinijeti razvoju održivog turizma uz pomoć zelene i digitalne tranzicije te poticanje oporavka i otpornosti poduzetnika u cijelom lancu vrijednosti turizma.


7. listopad 2022.