Arhiva Novosti Svibanj 2022

Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu ulaganja u zajednicu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu ulaganja u zajednicu. Program odražava potrebe šire lokalne zajednice za ulaganje u projekte koji se odnose na obnovu, adaptaciju i rekonstrukciju građevina javne namjene i čija će provedba pridonijeti jačanju socijalne kohezije, očuvanju kulturne baštine i vjerskih sloboda.


27. svibanj 2022.

Javni poziv za prikupljanje prijava za ostvarivanje prava na potporu iz programa potpore za uređenje sabirališta mlijeka

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv za prikupljanje prijava za ostvarivanje prava na potporu iz programa potpore za uređenje sabirališta mlijeka. Dodjelom potpora se nastoji osigurati opstanak što većeg broja sabirališta mlijeka te tako utjecati na opstanak proizvodnje mlijeka na malim gospodarstvima u ruralnim područjima.


27. svibanj 2022.

Poziv za dostavu projektnih prijedloga "Sanacija zatvorenih odlagališta neopasnog otpada" (NPO.C1.3.R2-I2.01)

Svrha poziva je sanacija zatvorenih odlagališta neopasnog otpada koja ne zadovoljavaju uvjete utvrđene Pravilnikom o načinima i uvjetima odlaganja otpada, te koja su prestala s radom, odnosno aktivnim korištenjem i nakon sanacije se više neće koristiti u svrhu odlaganja otpada.


18. svibanj 2022.

Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja i opremanje postrojenja za biološku obradu odvojeno sakupljenog biootpada" (NPOO.C1.3.R2-I1.01)

Cilj ovog Poziva je podržati uspostavu postrojenja za biološku obradu odvojeno sakupljenog biootpada kompostiranjem ili anaerobnom digestijom.


18. svibanj 2022.

Natječaj za tip operacije 8.6.1 Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima

Svrha Natječaja je dodjela sredstava projektima koji će omogućiti modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima.


18. svibanj 2022.

Natječaj za provedbu tipa operacije 8.5.1 Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura

Svrha Natječaja je dodjela sredstava za prevođenje degradiranih šumskih sastojina, šumskih sastojina narušene strukture po vrstama drveća i šumskih kultura u mješovite sastojine autohtonih vrsta drveća visokog uzgojnog oblika.


18. svibanj 2022.

Javni poziv za financiranje izrade projektne dokumentacije smanjenja stakleničkih plinova u industrijskim postrojenjima (JP ZO 07/2022)

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za financiranje izrade projektne dokumentacije smanjenja stakleničkih plinova u industrijskim postrojenjima (JP ZO 07/2022). Predmet Javnog poziva je financiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije potrebne za provedbu mjera niskougljične tranzicije.


9. svibanj 2022.

Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2022.

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2022. godini s ciljem unapređenja učinkovitosti proizvodnih procesa, jačanja proizvodnih kapaciteta i postizanja boljih poslovnih rezultata zadruga i drugih malih poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika kao korisnika mjera Ministarstva hrvatskih branitelja koji su svojim dosadašnjim poslovanjem pokazali uspješnost.


9. svibanj 2022.

Javni natječaj za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2022.

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni natječaj za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2022. godini, namijenjen sufinanciranju projekata koji doprinose motiviranju razvoja karijere u turizmu, intenziviranju suradnje i interakcije između strukovnih škola i poslodavaca te jačanju atraktivnosti turističkih zanimanja te sufinanciranju projekata koji doprinose uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada u turizmu, poticanju poslodavaca i turističkih zajednica u turizmu na razvoj pristupačnog turizma.


9. svibanj 2022.

ACT Grupa otvorila je prijave za svoj potporni poduzetnički program Nevjerojatni.

Program je namijenjen mladim poduzetnicima i poduzetnicama do 35 godina starosti. Podrška se sastoji od mentorstva za razvoj poduzeća od strane iskusnih profesionalaca iz mentorske mreže ACT Grupe i stručnjaka iz Raiffeisenbank Hrvatska te vaučera u vrijednosti 5.000 EUR.


3. svibanj 2022.

HAMAG-BICRO: Javni poziv za iskaz interesa za odabir prepoznatih centara u svrhu provođenja programa Dokazivanja inovativnog koncepta

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Javni poziv za iskaz interesa za odabir Prepoznatih centara, a u svrhu ažuriranja postojeće liste Prepoznatih centara. Prepoznati centri će provoditi program Dokazivanje inovativnog koncepta (dalje u tekstu Program PoC) u suradnji s Korisnikom Programa. Program PoC provodi se u sklopu pod-komponente 3.2 „Podizanje istraživačkog i inovacijskog kapaciteta“ Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.


3. svibanj 2022.

Javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području RH za 2022.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području RH za 2022.


3. svibanj 2022.

Poziv na dostavu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dostavu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“ (Referentni broj: C3.1. R1-I1.1).


3. svibanj 2022.

Javni poziv za sufinanciranje prostornih uvjeta djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije u 2022. godini

Osječko-baranjska županija raspisala je Javni poziv za sufinanciranje prostornih uvjeta djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije u 2022. godini. Prijavu za sufinanciranje prostornih uvjeta dobrovoljnih vatrogasnih društava mogu podnijeti dobrovoljna vatrogasna društva s područja Osječko-baranjske županije koja su vlasnici vatrogasnih domova i/ili vatrogasnih spremišta.


3. svibanj 2022.

Javni poziv za sufinanciranje prostornih uvjeta djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije u 2022. godini za jedinice lokalne samouprave

Osječko-baranjska županija raspisala je Javni poziv za sufinanciranje prostornih uvjeta djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije u 2022. godini za jedinice lokalne samouprave.


3. svibanj 2022.