Arhiva Novosti Rujan 2015

Izmjena Natječaja za dodjelu financijskih sredstava za projektne aktivnosti Hrvatskim klasterima konkurentnosti za 2015. godinu

Temeljem izmjena i dopuna Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2015. godinu donesenih na 252. sjednici Vlade RH u rujnu 2015. godine, došlo je i do smanjenja ukupnog iznosa financijskih sredstava...


29. rujan 2015.

“STARTCO – realiziraj vlastitu poslovnu ideju“

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je javni poziv iz Programa „STARTCO – realiziraj vlastitu poslovnu ideju“, kojim odobrava sredstva u obliku bespovratne potpore za nabavku IT opreme i izradu prve internetske stranice poduzetnicima početnicima.


24. rujan 2015.

Poduzetnički impuls „Revitalizacija poslovnih prostora“

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv iz programa „Poduzetnički impuls“, Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu, Prvo programsko područje, Revitalizacija poslovnih prostora.


24. rujan 2015.

Zaklada Konrad Adenauer objavila je Javni poziv za dostavu prijedloga suradnje

The Rule of Law Program South East Europe (RLP SEE) srađuje s brojnim vladinim i nevladinim institucijama u cijeloj regiji. Zajedno sa svojim partnerima organizira konferencije, seminare, radionice i dr.


10. rujan 2015.

Zaklada Anna Lindh objavila Poziv na dostavu projektnih prijedloga

Cilj Poziva je podrška projektima iz područja obrazovanja za međukulturalno građanstvo i međukulturalne umjetničke koprodukcije.


10. rujan 2015.

Javni poziv za korištenje sredstava fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi financiranja projekta „Plan postupnog smanjivanja i ukidanja potrošnje tvari koje oštećuju ozonski sloj (HCFC R22 – kontrolirana tvar) u RH” (ZO-12/2015)

Opći cilj ovog poziva je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi financiranja projekta „Plan postupnog smanjivanja i ukidanja potrošnje tvari koje oštećuju ozonski sloj (HCFC R22 – kontrolirana tvar) u Republici Hrvatskoj”.


10. rujan 2015.

Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2015. godinu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2015. godinu.


10. rujan 2015.

Interreg IV C – zatvoren prvi poziv

Prvi poziv za dostavu projektnih prijedloga u sklopu programa Interreg IVC je zatvoren. Pristiglim projektnim prijedlozima obuhvaćene su sve četiri teme programa – Istraživanje i inovacije, Konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva, Okoliš i iskoristivost resursa te Ekonomija s niskom emisijom ugljika.


10. rujan 2015.

20 donacija za 20 godina

Raiffeisen banka na svojoj je internet stranici objavila natječaj za donacije. Donacijske aktivnosti usmjerene su isključivo humanitarnim projektima, a osobit je naglasak na segment djece i mladih.


10. rujan 2015.

Novi horizonti u fertilazaciji biljaka

Znanstvenici, čiji je rad zasnovan i financiran sredstvima EU, razvili su automatizirani prototip za pomoć poljoprivrednicima u praćenju i kontroli količine vode i gnojiva, potrebne za uzgoj usjeva


3. rujan 2015.

Nova mrežna stranica Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Za novo programsko razdoblje 2014.-2020. godine, radi lakšeg predstavljanja novih izazova, novih razvojnih mogućnosti, napretku poljoprivrede i poljoprivrednih djelatnosti općenito, stvorena je nova mrežna stranica ruralnog razvoja.


3. rujan 2015.