RADIONICA O KOHEZIJSKOJ POLITICI EUROPSKE UNIJE
23. rujan 2020.

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA D.O.O., u suradnji s Županijskom razvojnom agencijom Osječko-baranjske županije, jučer je u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac održala radionicu na temu: „Kohezijska politika Europske unije – što to znači za nas?“.

Radionica je provedena u sinergiji projekata Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac, KK.03.1.2.12.0017 i Informacijskog centra Europe Direct Osijek, u cilju podizanja svijesti predstavnika svih sektora društva o Kohezijskoj politici na lokalnoj i regionalnoj razini, ali i njihova povezivanja i umrežavanja.

Naglasak je ovom prilikom stavljen na to kako EU projekti (financirani sredstvima npr. Europskog socijalnog fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda) doprinose razvoju lokalne zajednice, kao i na iskustva krajnjih korisnika EU projekata o utjecaju rezultata projekata na njihov svakodnevni život ili poslovanje.

Konkretno, prikupljene su informacije od strane korisnika infrastrukture izgrađene uz pomoć europskih sredstava, prvenstveno poduzetnika koji posluju u Gospodarskoj zoni Antunovac i Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru, ali i drugih dionika društva, stanovnika Općine Antunovac i LAG-a Vuka – Dunav, koji svakodnevno koriste predmetnu infrastrukturu, a koja doprinosi unaprjeđenju kvalitete života u lokalnoj zajednici (rekonstrukcija nerazvrstanih cesta, izgradnja nogostupa i biciklističkih staza, adaptacija škola, javne rasvjete i dr.).

Slike radionice

 

Povezani članci
ODRŽANA REGIONALNA KONFERENCIJA ZA ŽENE U PODUZETNIŠTVU U OKVIRU PROJEKTA „OSLONAC U POSLOVANJU - PIA ANTUNOVAC!“, KK.03.1.2.12.0017
ODRŽANA REGIONALNA KONFERENCIJA ZA ŽENE U PODUZETNIŠTVU U OKVIRU PROJEKTA „OSLONAC U POSLOVANJU - PIA ANTUNOVAC!“, KK.03.1.2.12.0017

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac, jučer je u suradnji s Women in Adria održala regionalnu konferenciju za poduzetnice “Kako preživjeti Covid krizu?”.

Najava: Regionalna konferencija za žene u poduzetništvu:  „Kako preživjeti Covid krizu?“
Najava: Regionalna konferencija za žene u poduzetništvu: „Kako preživjeti Covid krizu?“

Poštovane poduzetnice, poduzetnici i svi koji ozbiljno razmišljate o pokretanju poslovanja, pozivamo Vas na cjelodnevnu Regionalnu konferenciju za žene u poduzetništvu, na temu „Kako preživjeti Covid krizu?“.

Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.
Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.

Školska shema u školskoj godini 2020./2021. provodi se na području čitave Republike Hrvatske od l. kolovoza 2020. do 31. srpnja 2021. godine sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda (Narodne novine broj 98/19) i Uputi o postupanju Ministarstva poljoprivrede od 24. kolovoza 2020. godine.

Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana  s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu
Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 1. rujna 2020. Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od milijun kuna za podjelu staklenki domaćeg meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Hrvatske.