Program transnacionalne suradnje Euro-MED - drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga
4. srpanj 2022.

Program transnacionalne suradnje Euro-MED poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Poziv se provodi u okviru programskih prioriteta Pametniji i Zeleniji Mediteran te s njima povezanih specifičnih ciljeva te se odnosi isključivo na tematske projekte koji obuhvaćaju sljedeće tipove projekata:

  1. Istraživanje (engl. study)
  2. Testiranje (engl. test)
  3. Prijenos (engl. transfer)

Projekti koji će biti financirani u okviru ovog poziva odnose se na sve 4 programske misije: Inovativna održiva ekonomija, Prirodna baština, Zelena životna područja i Održivi turizam. Ukupna financijska alokacija za 2. poziv iznosi 86 milijuna eura (EFRR, IPA + nacionalno sufinanciranje).

Prihvatljivi prijavitelji su tijela javne vlasti, privatne institucije i internacionalne organizacije s područja djelovanja Interreg Euro-MED Programa.

Svi projektni prijedlozi moraju biti podneseni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Euro-MED programa JEMS u razdoblju od 27. lipnja 2022. do 27. listopada 2022. godine.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici programa.

Povezani članci
Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava - Izrada strategije zelene urbane obnove
Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava - Izrada strategije zelene urbane obnove

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave i Grad Zagreb. Minimalan iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu prijavitelja iznosi 100.000,00 kn, dok maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 250.000,00 kn.

Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama (EnU-2/22)
Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama (EnU-2/22)

Predmet Poziva je dodjela sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje projekata korištenja obnovljivih izvora energije za vlastitu potrošnju, odnosno mjera ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojećim obiteljskim kućama sukladno Tehničkim uvjetima Poziva, u kojem su sadržani i popisi mjera, njihovih minimalnih tehničkih uvjeta, kao i prihvatljive opreme i radova kojima se isti postižu.

Izložba inovacija BUDI UZOR®/ INOVA® ove godine u Osijeku – od 12. do 14. listopada!
Izložba inovacija BUDI UZOR®/ INOVA® ove godine u Osijeku – od 12. do 14. listopada!

Najveća izložba inovacija u jugoistočnoj Europi BUDI UZOR®/ INOVA® ove godine se održava u Osijeku, od 12. do 14. listopada 2022. godine, u Mall-u Osijek, Ulica Sv. Leopolda B. Mandića 50 a, a glavni moto ovogodišnje izložbe je "TJEDAN INOVACIJA". Glavni organizator ovogodišnje izložbe je Tera Tehnopolis d.o.o. zajedno sa Savezom inovatora Zagreba i Hrvatskom udrugom inovatora poduzetnika.

Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu
Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu. Sredstva iz proračuna Republike Hrvatske osigurana za financiranje javnih potreba u kulturi namijenjena su potpori programima i projektima, aktivnostima i manifestacijama u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku.