Prijavljena 2 projekta na Interreg Europe
16. svibanj 2016.
Dana 13. svibnja 2016. godine, točno u podne, zatvoren je drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga u sklopu Interreg Europe programa. Prijavljeno je ukupno 211 projektnih prijedloga među kojima su 2 projektna prijedloga Općine Antunovac, iz područja 2. Razvoj konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva te područja 4. Okoliš i učinkovitost resursa. Projektne prijedloge pripremila je Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. U nastavku možete pogledati broj podnesenih projektnih prijedloga i njihov ukupan udio u svakoj od navedenih tema. prijavljena_2_projekta_sl1 U programu sudjeluju organizacije iz svih Interreg Europe partnerskih država. Općina Antunovac nositelj je projektnog prijedloga „Sustainable natural and historical heritage in EU regions“ ukupne vrijednosti od 1.247.149,00 eura, u koji je uključeno 10 partnera iz 6 europskih zemalja. Uz navedeno Općina Antunovac i njezina Agencija za održivi razvoj – RODA d.o.o. partner su projektnog prijedloga ukupne vrijednosti 1.369.158,00 eura, čiji je nositelj tvrtka GAIN iz Španjolske. Od ukupno 1617 organizacija diljem Europe iz Hrvatske je prijavljeno njih 39, a od toga su čak 4 iz Općine Antunovac. U nastavku možete vidjeti broj partnera prema pojedinim državama. prijavljena_2_projekta_sl2 Kao i u prvom poziv, Interreg Europe otvorio je mogućnost suradnje privatnim neprofitnim organizacijama. Mnoge su se odlučile na suradnju s javnim sektorom kako bi unaprijedile svoje regionalne razvojne politike. Udio partnerskih organizacija iz javnog i privatnog sektora prijavljenih putem projekata u sklopu ovoga poziva prikazuje grafikon u nastavku. prijavljena_2_projekta_sl3 U nadolazećim tjednima na službenih stranicama Interreg Europe možete pratiti informacije vezane uz prvi korak procjene prijavljenih projekata, odnosno rezultate provjere prihvatljivosti. Više informacija na: http://www.interregeurope.eu
Povezani članci
RADIONICA O KOHEZIJSKOJ POLITICI EUROPSKE UNIJE
RADIONICA O KOHEZIJSKOJ POLITICI EUROPSKE UNIJE

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA D.O.O., u suradnji s Županijskom razvojnom agencijom Osječko-baranjske županije, jučer je u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac održala radionicu na temu: „Kohezijska politika Europske unije – što to znači za nas?“.

Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.
Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.

Školska shema u školskoj godini 2020./2021. provodi se na području čitave Republike Hrvatske od l. kolovoza 2020. do 31. srpnja 2021. godine sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda (Narodne novine broj 98/19) i Uputi o postupanju Ministarstva poljoprivrede od 24. kolovoza 2020. godine.

Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana  s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu
Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 1. rujna 2020. Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od milijun kuna za podjelu staklenki domaćeg meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Hrvatske.

Državne nagrade za sport Franjo Bučar u 2020. godini
Državne nagrade za sport Franjo Bučar u 2020. godini

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je natječaj za dodjelu najvišeg priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.