Poziv za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu
9. rujan 2020.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je Poziv za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu.

 

Poziv je namijenjen udrugama koje su usmjerene radu sa starijim osobama te ovim putem mogu ostvariti financijsku potporu za programe kojima se pridonosi poboljšanju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba, a u skladu su s prioritetnim područjima i uvjetima Poziva:

 

P1. Programi usmjereni unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti starijih osoba u lokalnoj zajednici - organiziranje dnevnih aktivnosti uz obavezno informiranje starijih osoba o mogućoj štetnosti ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i osvješćivanje javnosti o nužnosti borbe protiv nasilja nad starijim osobama,

P2. Osiguravanje usluga za starije osobe u zajednici - usluga prijevoza.

 

Vrijednost Poziva je 7.500.000,00 kuna, a prijava na Poziv ostvaruje se putem sustava www.financijskepodrske.hr.

 

Najmanji iznos koji će se dodijeliti po programu u ovom području je 80.000,00 kuna, a najveći iznos koji će se dodijeliti po programu u ovom području je 150.000,00 kuna.

 

Prihvatljivi izravni troškovi su oni koji su neposredno vezani uz provedbu programa raspoređuju se na sljedeći način:

  1. Ljudski resursi (plaće i/ili naknade za rad voditelju/ici programa te izvoditeljima aktivnosti - npr. vozaču u prioritetnom području 2., izvoditelju dnevnih aktivnosti u prioritetnom području 1.);
  2. Putovanja (putni troškovi, dnevnice i troškovi smještaja za potrebe obavljanja programskih aktivnosti);
  3. Oprema i roba koja je potrebna za provedbu programskih aktivnosti (do 10% ukupne vrijednosti programa,);
  4. Ostali troškovi, usluge (kampanje, troškovi praćenja i vrednovanja provedbe programa, troškovi goriva ili troškovi održavanja vozila za vozilo kojim se prevoze korisnici u prioritetnom području 2. te drugi troškovi neophodni i neposredno vezani i nužni za provedbu programskih aktivnosti i sl.).

 

Rok za dostavu prijava je 30. rujna 2020. godine.

 

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na sljedećoj poveznici https://mrms.gov.hr/programi-i-projekti/poziv-za-prijavu-dvogodisnjih-programa-usmjerenih-unaprjedjenju-kvalitete-zivota-i-zastiti-prava-starijih-osoba-za-2021-i-2022-godinu/11734

Povezani članci
RADIONICA O KOHEZIJSKOJ POLITICI EUROPSKE UNIJE
RADIONICA O KOHEZIJSKOJ POLITICI EUROPSKE UNIJE

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA D.O.O., u suradnji s Županijskom razvojnom agencijom Osječko-baranjske županije, jučer je u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac održala radionicu na temu: „Kohezijska politika Europske unije – što to znači za nas?“.

Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.
Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.

Školska shema u školskoj godini 2020./2021. provodi se na području čitave Republike Hrvatske od l. kolovoza 2020. do 31. srpnja 2021. godine sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda (Narodne novine broj 98/19) i Uputi o postupanju Ministarstva poljoprivrede od 24. kolovoza 2020. godine.

Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana  s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu
Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 1. rujna 2020. Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od milijun kuna za podjelu staklenki domaćeg meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Hrvatske.

Državne nagrade za sport Franjo Bučar u 2020. godini
Državne nagrade za sport Franjo Bučar u 2020. godini

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je natječaj za dodjelu najvišeg priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.