Poduzetnički obzor Osječko-baranjske županije: Besplatni seminar „Zakon o radu u praksi“
13. ožujak 2023.

U ciklusu besplatnih seminara koje Osječko-baranjska županija organizira za poduzetnike i sve one koji su uključeni u poslovni svijet, sljedeći u nizu je seminar pod nazivom:

  • Zakon o radu u praksi

Na seminaru će biti prezentirane najnovije izmjene Zakona o radu od 1. siječnja 2023. godine, te će se na seminaru dati naglasak na odredbe koje imaju otežanu primjenu u praksi, a to su:

  • Ugovori o radu - kroz praktičan prikaz ugovora o radu  polaznici će dobiti najbitnije informacije o reguliranju međusobnih prava između poslodavca i radnika, odnosno na koji način najbolje regulirati odnose, osobito koje se odnose na radno vrijeme, radno mjesto i plaću te druge  odnose između  poslodavca i radnika  uz naglasak na godišnje odmore, plaćeni dopust, materijalna prava radnika i sl.
  • Prestanak radnog odnosa - obuhvaća sve načine prestanka ugovora o radu, uključujući sve vrste otkaza uz praktični prikaz istih te će polaznici dobiti potrebno znanje u samom postupku otkazivanja, odnosno sve da se izbjegne nepoželjne posljedice za njih.
  • Plaća i ostalo – izračun plaće, plaća u poreznom smislu, upotreba privatnog automobila u službene svrhe, materijalna prava radnika, kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom.
  • Godišnji odmor - izračun i stjecanje prava na godišnji odmor, rad na određeno i godišnji odmor, plan korištenja godišnjeg odmora, odluke o godišnjem odmoru, korištenje godišnjeg odmora u dijelovima, otkazni rok i godišnji odmor i dr.

 

Seminar će se održati 17. ožujka 2023. godine u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, Županijska 4, Osijek, s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 13 sati. Predavač je dr.sc. Ivan Sarić, dipl.iur., direktor HUP Regionalnog ureda Osijek.

 

Za sudjelovanje na ovom seminaru potrebno je popuniti i poslati obrazac prijave, najkasnije do 16. ožujka ove godine, a obrazac je dostupan za preuzimanje na poveznici: https://www.obz.hr/index.php/poduzetnicki-obzor.

Povezani članci
Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini
Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini. Cilj Natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih međunarodnih sportskih natjecanja koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unapređenja sustava sporta, poticanja nastupa vrhunskih hrvatskih sportaša na međunarodnim sportskim natjecanjima te međunarodne sportske promocije Republike Hrvatske.

Innovation Norway: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures)
Innovation Norway: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures)

Innovation Norway objavio je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za meke mjere (Soft Measures) - Call for Proposals on Soft Measures – Business Development Skills in Croatia - poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia. Program se financira iz sredstava financijskog mehanizma Norveške darovnice za razdoblje 2014-2021, a upravitelj fonda je Innovation Norway.

NAJAVA: Besplatne radionice o poduzetništvu – PRIJAVE U TIJEKU!
NAJAVA: Besplatne radionice o poduzetništvu – PRIJAVE U TIJEKU!

U petak, 24. ožujka 2023. godine, očekuju Vas dvije radionice o poduzetništvu namijenjene poduzetnicima početnicima te svima onima koji tek planiraju pokrenuti svoj poslovni pothvat

Besplatna radionica „Od ideje do tržišta“ – PRIJAVE U TIJEKU!
Besplatna radionica „Od ideje do tržišta“ – PRIJAVE U TIJEKU!

Prva u nizu radionica pod nazivom „Od ideje do tržišta“ održat će se u petak, 24. ožujka 2023. godine, s početkom u 9 sati u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac (Gospodarska zona Antunovac 23, 31216 Antunovac), a namijenjena je poduzetnicima početnicima te svima onima koji tek planiraju pokrenuti svoj poslovni pothvat.