Poduzetnici informirani o mogućnostima financiranja MSP-ova
18. siječanj 2019.

Za sve zainteresirane poduzetnike i poduzetnice, kao i za one koji to žele postati, u četvrtak, 17. siječnja 2019. godine, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana je info radionica „Mogućnosti financiranja MSP-ova“. Radionica je održana u organizaciji Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o. za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva, a u okviru projekta „Poduzetnički inkubatori akcelerator Antunovac KK.03.1.2.01.0012“.

Radionica je održana s ciljem pripremanja i informiranja poduzetnika o formiranju svojih poslovnih ideja u realnim okvirima, prepoznavanju poslovnih prilika te usmjeravanju i vođenju poslovnih aktivnosti. Uz to, polaznici su imali priliku informirati se i o privlačenju potencijalnih poslovnih partnera bržom i jednostavnijom komunikacijom s okruženjem te financijskim i državnim institucijama.

Radionicu je otvorila pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i EU fondove Osječko-baranjske županije i direktorica Agencije RODA Nataša Tramišak predstavivši projekt Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac. Polaznike je potom o usmjeravanju i vođenju poslovnih prilika kroz temeljne financijske izvještaje educirala izv. prof. dr. sc. Anamarija Delić s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koji je i jedan od suradnika na spomenutom projektu. Nakon izrade plana novčanog toka gotovine, radionica je zaključena predavanjem pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivane Katavić - Milardović o mogućnostima sufinanciranja poslovnih pothvata.

Inače, projekt „Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac KK.03.1.2.01.0012“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti 21.402.869,68 kuna od čega odobrena bespovratna sredstva iznose 19.696.613,57 kuna. Projekt, čiji je nositelj Općina Antunovac, a partner  Agencija RODA d.o.o. sa šest suradničkih organizacija, traje do kolovoza 2019. godine. Projektom se nastojati povezati usluge poduzetničke infrastrukture i poduzetničkih potpornih institucija kako bi se pomoglo poduzetnicima i poduzetnicama u pripremi i razvoju projekata te prijavi na natječaj Europske unije, Ministarstva gospodarstva i svih ostalih nadležnih Ministarstava i tijela koja raspisuju takve natječaje, a kako bi lakše došli do sredstava i u konačnici potaknuli razvoj poduzetništva na području Osječko–baranjske županije.

Povezani članci
Poduzetnički obzor Osječko-baranjske županije: Besplatni seminar „Žene u poduzetništvu“
Poduzetnički obzor Osječko-baranjske županije: Besplatni seminar „Žene u poduzetništvu“

Seminar će se održati 3. veljače 2023. godine u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, Županijska 4, Osijek, s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 13 sati. Predavač je mr. sc. Natalija Pekić, dugogodišnja žena poduzetnica, vlasnica tvrtke Studio Karizma d.o.o.

Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu
Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu

Osječko-baranjska županija objavila je Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu.

Postanite mentor: HAMAG-BICRO objavio Javni poziv za uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta BOND 2
Postanite mentor: HAMAG-BICRO objavio Javni poziv za uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta BOND 2

Uspješnom uspostavom mreža mentora kao podrške postojećim i budućim poduzetnicima stvorit će se jedinstvena nacionalna mreža u Republici Hrvatskoj kao jedna od usluga za poduzetnike u okviru projekta BOND 2, koji okuplja 99 poduzetničkih potpornih institucija u RH, članica Mreže BOND. Prilika je to da poduzetnici iz cijele Hrvatske dobiju mogućnost sudjelovati u testiranju mreža mentora čime stvaramo pretpostavke za ravnomjeran regionalni razvoj.

Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za „Ruksak (pun) kulture“ za 2023. godinu
Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za „Ruksak (pun) kulture“ za 2023. godinu

Program omogućuje dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihova kreativnog obrazovanja, senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture te omogućuje djeci i mladima pristup svim vrstama umjetnosti i kulture. Program upoznaje djecu i mlade s umjetničkim i kulturnim djelima, odnosno izričajem visoke kvalitete i profesionalnih standarda, pokrivajući široko područje: izvedbene umjetnosti, vizualnu umjetnost, filmsku umjetnost, književnost, kulturnu baštinu i sve inovativne kulturne prakse.