Održana prva u nizu radionica u sklopu provedbe projekta „Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!“
21. veljača 2020.

U Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac jučer je održana prva u nizu planiranih radionica u sklopu provedbe projekta „Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!“. Radionica „Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2020. godini“ bila je namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji već posluju, ali i svima onima koji tek pokreću svoje poslovanje, planiraju samozapošljavanje te OPG-ovima i obrtima koji planiraju nova zapošljavanja ili usavršavanja.

Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a u tekućoj godini predstavio je predstojnik HZZ-ova Regionalnog ureda Osijek Ivan Ravlić. Potom je direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. Nataša Tramišak predstavila javne pozive za poduzetnike u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a u posljednjem predavanju je Ivica Sabo iz HAMAG-BICRO-a predstavio ESIF jamstva i kredite za poduzetnike te kredite za ruralni razvoj.

"Danas smo održali prvu u nizu radionica koje će Agencija RODA provesti u svrhu umrežavanja poduzetnika, njihova informiranja, savjetovanja i pružanja svih relevantnih informacija kako bi se održalo njihovo poslovanje i kako bi uspjeli doći do dodatnih bespovratnih sredstava, što iz proračuna Republike Hrvatske, što iz Europskih fondova.“ – naglasila je Nataša Tramišak, direktorica Agencije RODA.

Projekt „Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!“ ukupne je vrijednosti 747.269,67 kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 560.452,24 kuna. Projektom se nastoji doprinijeti jačanju sposobnosti malih tvrtki za kvalitetnije poslovanje i opstanak na tržištu te otvaranju novih mogućnosti poslovanja umrežavanjem poduzetnika, a nositelj projekta je Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o.

Povezani članci
Natječaj za dodjelu
Natječaj za dodjelu "Nagrade Vicko Andrić" (Rok: 25. kolovoza 2020. godine)

„Nagrada Vicko Andrić“ dodjeljuje se za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj

Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa
Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa

Slijedom posljedica krize prouzrokovane koronavirusom koja je pogodila cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, posebice sektor prometa, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog opravka Vlade Republike Hrvatske. Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koji će dodjeljivati pojedinačne potpore korisnicima koji ispunjavaju uvjete iz programa.

Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu
Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere II.2./II.3./II.4. „Produktivna ulaganja u akvakulturu“, koji je otvoren je za prijave do 1. studenoga 2020. Na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Potpora za očuvanje radnih mjesta poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom čija je djelatnost pogođena koronavirusom
Potpora za očuvanje radnih mjesta poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom čija je djelatnost pogođena koronavirusom

Prihvatljivi poslodavci su zaštitne radionice, integrativne radionice i radne jedinice za zapošljavanje osoba s invaliditetom, neovisno o sektoru u kojem posluju, a trajanje mjere je od 1. srpnja do 31. prosinca 2020. godine.