Odobren projekt rekonstrukcije Crkvene ulice Ivanovac vrijedan 2 milijuna kuna
29. prosinac 2017.

Projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste Crkvena ulica Ivanovac odobren je za financiranje iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., u okviru Mjere 07 Podmjere 7.2., tip operacije 7.2.2. »Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta«.

Cesta povezuje naselje Ivanovac za značajnim gospodarskim objektima i značajnom površinom poljoprivrednog zemljišta, te je pod učestalim opterećenjem teške mehanizacije, što je uzrokovalo i njenu dotrajalost. Iako se redovnim održavanjem saniraju teža oštećenja, kvalitetnije i dugotrajnije rješenje predviđeno je ovim projektom. Projektno tehnička dokumentacija spremna je od 2013. godine, a za realizaciju projekta moralo se pričekati raspisivanje natječaja iz Europskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Troškovi građevinskih radova zajedno s troškovima izrade projektno tehničke dokumentacije procijenjeni su na 2.092.098,75 kuna. Za navedeni iznos sukladno pravilima i uvjetima natječaja, odobren je 100%-tni iznos bespovratnih sredstava Programa ruralnog razvoja. Planirane aktivnosti realizirat će se unutar 24 mjeseca od potpisa ugovora.

Krajnji korisnici su svi stanovnici naselja Ivanovac i Općine Antunovac, te svi poljoprivrednici i gospodarstvenici koji koriste prometnicu.

Predviđena je rekonstrukcija ceste duljine 550 m, i proširenje ceste na 5,5 m s bankinama 1,0 m, te rješenje oborinske odvodnje. Projektom će se omogućiti stanovnicima Crkvene ulice i bolja prometna komunikacija javnim objektima u središtu naselja koji su centar društvenog i socijalnog kretanja 1522 stanovnika, Župna crva sv. Rozalije, Hrvatski dom, Osnovna škola Antunovac-Područna škola Ivanovac i Dom zdravlja.

Projekt rekonstrukcije ceste za Općinu Antunovac prijavila je Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o., a svrha mu je poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture i doprinos gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenog područja u skladu sa prioritetima Programa ruralnog razvoja.

Povezani članci
ODRŽANA REGIONALNA KONFERENCIJA ZA ŽENE U PODUZETNIŠTVU U OKVIRU PROJEKTA „OSLONAC U POSLOVANJU - PIA ANTUNOVAC!“, KK.03.1.2.12.0017
ODRŽANA REGIONALNA KONFERENCIJA ZA ŽENE U PODUZETNIŠTVU U OKVIRU PROJEKTA „OSLONAC U POSLOVANJU - PIA ANTUNOVAC!“, KK.03.1.2.12.0017

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac, jučer je u suradnji s Women in Adria održala regionalnu konferenciju za poduzetnice “Kako preživjeti Covid krizu?”.

N A T J E Č A J  za podnošenje prijava za dodjelu nagrada za najbolje poduzetničke ideje na području Osječko-baranjske županije
N A T J E Č A J za podnošenje prijava za dodjelu nagrada za najbolje poduzetničke ideje na području Osječko-baranjske županije

Predmet ovog Natječaja je podnošenje prijava za dodjelu nagrada za najbolje poduzetničke ideje na području Osječko-baranjske županije u 2020. godini. Poduzetnička ideja označava zamisao o ponudi konkretnih proizvoda ili usluga u skladu s potrebama kupca, radi stvaranja dobiti.

Najava: Regionalna konferencija za žene u poduzetništvu:  „Kako preživjeti Covid krizu?“
Najava: Regionalna konferencija za žene u poduzetništvu: „Kako preživjeti Covid krizu?“

Poštovane poduzetnice, poduzetnici i svi koji ozbiljno razmišljate o pokretanju poslovanja, pozivamo Vas na cjelodnevnu Regionalnu konferenciju za žene u poduzetništvu, na temu „Kako preživjeti Covid krizu?“.

Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.
Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.

Školska shema u školskoj godini 2020./2021. provodi se na području čitave Republike Hrvatske od l. kolovoza 2020. do 31. srpnja 2021. godine sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda (Narodne novine broj 98/19) i Uputi o postupanju Ministarstva poljoprivrede od 24. kolovoza 2020. godine.