LIFE Prijelaz na čistu energiju – dostava prijedloga
19. studeni 2021.

U okviru programa LIFE (LIFE-2021-CET) otvoreni su pozivi namijenjeni prijelazu na čistu energiju. Europska komisija osigurala je financijsku podršku u vrijednosti od 95 mil. EUR, a intenzitet sufinanciranja  je do 95 %, te se korisnici mogu prijaviti unutar 18 tema.

Financiraju se projektni prijedlozi koji podupiru planove i strategije za prijelaz na čistu energiju u općinama i regijamapotiču primjenu održive energije kroz cijeli lanac vrijednosti u području industrije i usluga, stvaraju uvjete za globalno poboljšanje pametne pripremljenosti europskih zgrada, pružaju potporu razvoju projekata koji promoviraju ulaganja u održivu energiju, adresiraju intervencije vezane za izgradnju u ranjivim područjima i olakšavaju implementaciju rješenja industrijalizirane duboke obnove.

Uvjeti koji se moraju zadovoljit prilikom prijave su sljedeći:

  • Uključiti najmanje tri prijavitelja iz tri različite prihvatljive zemlje. Međutim, postoje iznimke za prijavu s jednim prijaviteljem iz prihvatljive zemlje za nekoliko tema (BUILDSKILLS, PDA, HOMERENO). Zato uvijek pažljivo provjerite dokument Poziva za uvjete prihvatljivosti prijedloga!
  • Ispuniti sve sekcije prijavnog obrasca! To znači administrativne forme i sažeti proračun (Dio A), tehnički opis projekta (Dio B) te pokazatelje učinka (Dio C). Postoje i obavezni aneksi poput detaljne tablice proračuna te podataka o sudionicima. Samo za temu LIFE-2021-CET-PDA morate uključiti i tablicu ulaganja. Aneks pisma podrške je neobavezan.
  • Za LIFE-2021-CET prijedloge je ograničenje do 70 stranica. Treba voditi računa i o tome da sve upute moraju ostati u obrascu. Uklanjanje uputa može učiniti prijedlog neispravnim.
  • Prijedlozi moraju biti napisani u fontu ARIAL, a minimalna dozvoljena veličina fonta je 9. Za korištenje fontova, margina i drugo o formatiranju stranice, pročitajte upute uključene u stranicu 2 obrasca za prijavu.

Rok za predaju je 12. siječnja 2022. (17:00 sati CET).

Upute i pitanja o dostavi prijedloga za Poziv LIFE-2021-CET možete provjeriti ovdje.

Sve informacije o Pozivu možete pronaći ovdje.

Ostale informacije dostupne su na sljedećoj poveznici.

Povezani članci
Objavljen Poziv za podnošenje prijedloga za program Europske snage solidarnosti 2022. godine
Objavljen Poziv za podnošenje prijedloga za program Europske snage solidarnosti 2022. godine

Europska komisija je objavila Poziv na podnošenje prijedloga za program Europske snage solidarnosti za 2022. godinu. koji uključuje sljedeće aktivnosti programa

Objavljen Poziv na predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica ruksak (pun) kulture 2022.
Objavljen Poziv na predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica ruksak (pun) kulture 2022.

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi s ciljem razvoja programa Ruksak (pun) kulture, nacionalnog dopunskog programa u vrtićima te osnovnim i srednjim školama na području cijele Republike Hrvatske.

Otvoren prvi poziv Interreg Central Europe
Otvoren prvi poziv Interreg Central Europe

Program transnacionalne suradnje Interreg Central Europe 2021. – 2027. otvara prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga te poziva zainteresirane javne i privatne organizacije na dostavu projektnih prijedloga. Cilj prvog poziva je ponuditi najširi tematski raspon za najveći mogući broj zainteresiranih prijavitelja te su otvorena sva 4 tematska prioriteta ukupne vrijednosti 72 milijuna eura uz stopu sufinanciranja od 80%.

Objavljen Javni natječaj za prikupljanje i odabir projekata primijenjenih istraživanja u pčelarstvu za 2022.
Objavljen Javni natječaj za prikupljanje i odabir projekata primijenjenih istraživanja u pčelarstvu za 2022.

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 12. studenog 2021. godine objavila je Javni natječaj za prikupljanje i odabir projekata primijenjenih istraživanja u pčelarstvu za pčelarsku godinu 2022.