LAG Vuka – Dunav prijavio se na natječaj za Podmjeru 19.2. Programa ruralnog razvoja RH
21. lipanj 2016.
program_ruralnog_razvoja_zeleno_zuto_zuto

Dana 17. lipnja 2016. godine LAG Vuka – Dunav prijavio se na natječaj za provedbu podmjere 19.2. „Provedba operacija unutra CLLD strategije“ – provedba tipa operacije 19.2.1. „Provedba operacija unutra CLLD strategije“ s procijenjenom vrijednosti bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti u iznosu 1.093.000,00 eura (cca 8.000.000,00 kuna).

LAG Vuka – Dunav na natječaj prijavio je Lokalnu razvojnu strategija LAG-a Vuka - Dunav 2014.- 2020., putem koje će nakon akreditacije od strane Ministarstva poljoprivrede, već od početka slijedeće godine provoditi natječaje namijenjene razvoju poljoprivrede i sela na području kojega obuhvaća (Općine Antunovac, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka, mjesni odbori Brijest, Josipovac, Višnjevac, Sarvaš i Tenja).

Lokalna razvojna strategija zajedno sa prilozima, jednoglasno je usvojena na Skupštini LAG-a, dana 13. svibnja 2016. godine.

Strategija razvitka LAG-a Vuka – Dunav temeljni je razvojni dokument za ruralni razvoj cjelokupnog područja LAG-a. Dokument je usklađen s LEADER/CLLD pristupom kao temeljnim djelovanjem LAG-a, te obuhvaća isključivo pitanja ruralnog razvoja s naglaskom na razvoj sela.

Provedba Strategije rezultirat će poboljšanjem ruralnih životnih i radnih uvjeta, povećanjem prihoda, očuvanju prostora i diversifikaciji gospodarskih aktivnosti.

Lokalna razvojna strategija javno je dostupna na webu LAG-a Vuka – Dunav www.lagvuka-dunav.hr
Povezani članci
POTPORA ZA SUDJELOVANJE POLJOPRIVREDNIKA U SUSTAVIMA KVALITETE ZA POLJOPRIVREDNE I PREHRAMBENE PROIZVODE
POTPORA ZA SUDJELOVANJE POLJOPRIVREDNIKA U SUSTAVIMA KVALITETE ZA POLJOPRIVREDNE I PREHRAMBENE PROIZVODE

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 27. siječnja 2021. treći Natječaj za provedbu mjere 3 „Sustavi kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode“, podmjere 3.1. „Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“, tipa operacije 3.1.1 „Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

JAVNI POZIV ZA PROJEKT RJEŠAVANJA PRISTUPAČNOSTI OBJEKTIMA OSOBA S INVALIDITETOM
JAVNI POZIV ZA PROJEKT RJEŠAVANJA PRISTUPAČNOSTI OBJEKTIMA OSOBA S INVALIDITETOM

Ministarstvo hrvatskih branitelja na svojim je mrežnim stranicama dana 25. siječnja 2021. godine objavilo Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom.

NASTAVAK UNAPRJEĐENJA USLUGA ZA DJECU  U SUSTAVU RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA
NASTAVAK UNAPRJEĐENJA USLUGA ZA DJECU U SUSTAVU RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dana 23.12.2020. godine otvorilo je Poziv pod nazivom „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice
Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice

Dana 16.12.2020. godine na Internet stranci www.strukturnifondovi.hr objavljen je Javni poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.