Javni poziv za financiranje projekata za prilagodbu i izradu udžbenika/literature za slijepe i slabovidne učenike i studente za školsku/akademsku godinu 2023./2024.
12. rujan 2023.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za financiranje projekata za prilagodbu i izradu udžbenika/literature za slijepe i slabovidne učenike i studente za školsku/akademsku godinu 2023./2024.

Predmet Javnoga poziva je financiranje projekata udruga za prilagodbu i izradu udžbenika/literature za potrebe slijepih i slabovidnih učenika u osnovnim i srednjim školama te studenata na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za školsku/akademsku godinu 2023./2024.

Prioriteti prijave na Javni poziv ima udruga:

  • koja je upisana u Registar udruga Republike Hrvatske te aktivno i kontinuirano djeluje na području Republike Hrvatske;
  • čije je primarno djelovanje usmjereno na pružanje potpore slijepim i slabovidnim učenicima i studentima u odgojno-obrazovnim ustanovama i visokim učilištima u Republici Hrvatskoj;
  • koja ima najmanje jednog suradnika osobu odgovarajuće kvalifikacije (edukator-rehabilitator), a ostali suradnici odgovarajuće kompetencije i najmanje pet (5) godina specifičnog iskustva potrebnog za realizaciju aktivnosti prilagodbe i izrade udžbenika i drugih materijala primjerenih potrebama slijepih i slabovidnih učenika i studenata;
  • koja u projektno partnerstvo uključuje odgojno-obrazovnu ustanovu, a može uključiti i dodatne partnere koji djeluju u području obrazovanja, javne ustanove, nakladničke kuće, organizacije civilnog društva te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave;
  • koja u svoj rad uključuje volontere i/ili studente;
  • koja na provedbi projekta namjerava zapošljavati nezaposlene osobe odgovarajuće kvalifikacije, s iskustvom u području prilagodbe, o čemu prilažu Izjavu o namjeri zapošljavanja. Prednost imaju osobe s invaliditetom s odgovarajućom kvalifikacijom i iskustvom.

Ministarstvo planira na temelju provedenoga Javnog poziva udrugama s najboljim projektima dodijeliti iznos do 400.000,00 eura*/3.013.800,00 kuna. Najmanji iznos koji prijavitelj može zatražiti za dotisak na brajici/digitalnome obliku i prethodno prilagođene udžbenike je 663,61 eura*/5.000,00 kuna, a najviši iznos po projektu do 26.544,56 eura*/200.000,00 kuna.

Rok za dostavu prijava je 9. listopad 2023.

Više informacija na poveznici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Povezani članci
Otvoren Poziv za energetsku obnova višestambenih zgrada
Otvoren Poziv za energetsku obnova višestambenih zgrada

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova višestambenih zgrada“ s ciljem provođenja integralne energetske obnove, dubinske obnove i sveobuhvatne obnove višestambenih zgrada koja će rezultirati uštedom godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od najmanje 50% u odnosu na stanje prije obnove na razini svakog projektnog prijedloga, iznimno za zgrade upisane u Registar kulturnih dobara koje ne mogu ostvariti gore spomenuti uvjet, trebaju ostvariti minimalno 30% u odnosnu na stanje prije obnove.

Javni pozivi Osječko-baranjske županije za dodjelu potpora u poljoprivredi
Javni pozivi Osječko-baranjske županije za dodjelu potpora u poljoprivredi

Osječko-baranjska županija na svojoj je mrežnoj stranici objavila velik broj javnih poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi, kojima možete pristupiti pomoću poveznica u nastavku

Objavljeni Javni pozivi i natječaji Ministarstva turizma i sporta
Objavljeni Javni pozivi i natječaji Ministarstva turizma i sporta

Ministarstvo turizma i sporta na svojoj je mrežnoj stranici objavilo nekoliko javnih poziva iz područja turizma i jedan javni poziv iz područja sporta.

Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata  na regionalnoj i lokalnoj razini u 2024. godini
Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2024. godini

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na svojoj je mrežnoj stranici objavilo Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2024. godini prema Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u financijskom razdoblju 2021.-2027.