INTERREG V-B Mediteran – 3. Poziv na dostavu projektnih prijedloga
6. studeni 2018.
Otvoren je 3. poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje INTERREG V-B Mediteran, čiji je opći cilj promicanje održivog rasta u mediteranskom području poticanjem inovativnih koncepata i praksi, racionalnog korištenja resursa i podupiranjem društvene integracije kroz pristup temeljen na teritorijalnoj suradnji. Poziv se odnosi na dvije prioritetne osi, odnosno tri specifična cilja, a za pojedini projekt potrebno je osigurati minimalno pet (5) projektnih partnera iz barem pet (5) zemalja programskog područja: Prioritetna os 1 – Promicanje inovacijskih kapaciteta Mediterana za razvoj pametnog i održivog rasta Specifični cilj: 1.1 Povećanje transnacionalne aktivnosti inovativnih klastera i mreža ključnih sektora MED područja Prioritetna os 3 –  Zaštita i promicanje prirodnih i kulturnih resursa Mediterana Specifični cilj: 3.1 Poboljšanje razvoja održivog i odgovornog obalnog i pomorskog turizma u MED području (Održivi obalni i pomorski turizam) 3.2 Održavanje biološke raznolikosti i prirodnih ekosustava kroz jačanje upravljanja te umrežavanje zaštićenih područja (Upravljanje i umrežavanje zaštićenih područja) Prihvatljivi prijavitelji su javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja, a u ovom pozivu dozvoljen je samo jedan tip projekata. Riječ je o modularnim projektima (M2+M3), koji se odnose na testiranje i kapitalizaciju, s posebnim naglaskom na otoke i slabo naseljena područja. Predviđeni iznos sredstava po projektu je između 2,5 i 4 milijuna eura, a intenzitet potpore za hrvatske partnere je 85% troškova projekta. Proces prijave se provodi u dvije faze te se obje podnose elektroničkim putem. Samo projekti koji prođu prvu fazu će sudjelovati u drugoj fazi. Predviđeni početak projektnih aktivnosti je u studenom 2019. godine. Rok za pred-prijavu (prva faza) je 31. siječnja 2019. godine u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu. Više informacija o procesu prijave te natječajnoj dokumentaciji možete pronaći na službenoj web stranici INTERREG Med programa: https://interreg-med.eu/fund-my-project/calls/third-call-for-modular-projects/
Povezani članci
N A T J E Č A J  za podnošenje prijava za dodjelu nagrada za najbolje poduzetničke ideje na području Osječko-baranjske županije
N A T J E Č A J za podnošenje prijava za dodjelu nagrada za najbolje poduzetničke ideje na području Osječko-baranjske županije

Predmet ovog Natječaja je podnošenje prijava za dodjelu nagrada za najbolje poduzetničke ideje na području Osječko-baranjske županije u 2020. godini. Poduzetnička ideja označava zamisao o ponudi konkretnih proizvoda ili usluga u skladu s potrebama kupca, radi stvaranja dobiti.

Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.
Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2020./2021.

Školska shema u školskoj godini 2020./2021. provodi se na području čitave Republike Hrvatske od l. kolovoza 2020. do 31. srpnja 2021. godine sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda (Narodne novine broj 98/19) i Uputi o postupanju Ministarstva poljoprivrede od 24. kolovoza 2020. godine.

Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana  s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu
Javni poziv za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 1. rujna 2020. Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od milijun kuna za podjelu staklenki domaćeg meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Hrvatske.

Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma
Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma

Europska komisija objavila je Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma, ukupne vrijednosti dva milijuna eura, objavljen je 21. kolovoza 2020., u kojemu po jednakim uvjetima sudjelovati mogu fizičke i pravne osobe koje spadaju u područje primjene Ugovora, kao i međunarodne organizacije.