Drugi natječaj za provedbu tipa operacije 16.4.1 Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta
20. kolovoz 2021.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugi Natječaj za provedbu Podmjere 16.4. „Potpora za horizontalnu i vertikalnu suradnju sudionika u opskrbnom lancu za uspostavljanje i razvoj kratkih opskrbnih lanaca i lokalnih tržišta te za promicanje aktivnosti u lokalnom kontekstu u vezi s razvojem kratkih opskrbnih lanaca i lokalnih tržišta“ – provedba tipa operacije 16.4.1 „Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta“.

Prihvatljivi korisnici su operativne skupine. Partneri mogu biti:

  1. Fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 do 100.000 EUR

  2. Proizvođačke organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru

  3. Fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima povezanim s uspostavom, radom i razvojem kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta, a koje nisu veletrgovci ili trgovački lanci.

Na raspolaganju je ukupno 15.000,000,00 kuna. Najniži iznos potpore po projektu iznosi 10.000 EUR, a najviši iznosi 100.000 EUR., a intenzitet potpore je 100 %.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je do 29. listopada 2021. godine.

Više informacija o natječaju i potrebne obrasce potražite na: https://www.apprrr.hr/podmjera-16-4-potpora-za-horizontalnu-i-vertikalnu-suradnju-sudionika-u-lancu-opskrbe/

Povezani članci
Objavljen Javni poziv za obnovu obiteljskih kuća
Objavljen Javni poziv za obnovu obiteljskih kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv (EnU-2/21) za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Fond dodjeljuje sredstva za neposredno sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu.

Natječaj Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za ostvarivanje potpore za obrazovanje - 2021./2022. - srednja škola
Natječaj Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za ostvarivanje potpore za obrazovanje - 2021./2022. - srednja škola

Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji objavila je Natječaj za dodjelu potpora za obrazovanje tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja.

Otvoreni natječaji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za institucionalnu podršku u 2021.  godini
Otvoreni natječaji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za institucionalnu podršku u 2021. godini

Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruge u području demokratizacije i društvenog razvoja , Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku nacionalne zaklade, Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini i Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga za zaštitu potrošača .

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERNCIJA PROJEKTA „OSLONAC U POSLOVANJU – PIA ANTUNOVAC!, KK.03.1.2.12.0017“
ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERNCIJA PROJEKTA „OSLONAC U POSLOVANJU – PIA ANTUNOVAC!, KK.03.1.2.12.0017“

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. od siječnja 2020. godine provodi projekt pod nazivom „Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!“, KK. 03.1.2.12.0017, a koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U ponedjeljak, 12. srpnja 2021. godine, održana je završna konferencija projekta na kojoj su predstavljeni ostvareni rezultati. Konferenciju je otvorio direktor Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. te ujedno i voditelj projekta Ante Modrić, naglasivši kako velik interes poduzetnika za uslugama uspostavljenim i provođenim tijekom projekta ukazuje na to kako je potrebno nastaviti raditi na osnaživanju poduzetničko potpornih institucija koje bi pružale podršku poduzetnicima.