AKTIVNOSTI UNAPRJEĐENJA PODUZETNIŠTVA NASTAVLJAJU SE I U 2021. GODINI
8. siječanj 2021.

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. provodi europski projekt „Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac! KK.03.12.12.0017“. Iako su projektne aktivnosti započele sredinom siječnja, službeni početak provedbe projekta nastupio je potpisom ugovora u ožujku 2020. godine. Riječ je o projektu financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti 747.269,67 kuna, od čega 560.452,24 kuna čine bespovratna sredstva.

Projekt je odobren u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija KK.03.1.2.12, iz  nadležnosti tadašnjeg Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO, a njegov je cilj doprinijeti jačanju sposobnosti malih tvrtki za kvalitetnije poslovanje i opstanak na tržištu te otvaranju novih mogućnosti poslovanja umrežavanjem poduzetnika, pružanjem specijaliziranih usluga Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o., provedbom intenzivnih seminara i informiranja o natječajima za bespovratna sredstva te pružanjem ostalih usluga poslovnog savjetovanja. S tom vizijom, Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. od siječnja do prosinca ove godine, provela je brojna individualna savjetovanja poduzetnika, uključujući obrtnike, OPG-ove, fizičke osobe u postupku otvaranja poduzeća, ali i udruge čiji je rad usmjeren ka poduzetničkim poduhvatima.

Osim individualnih savjetovanja, koja su se odvijala kontinuirano tijekom proteklih mjeseci i koja će se nastaviti provoditi u narednim razdobljima, organizirani su brojni događaji za informiranje i međusobno povezivanje poduzetnika, ali i povezivanje s drugim relevantnim institucijama. Tako su već u veljači 2020. godine organizirane prve radionice, jedna pod nazivom „Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2020. godini“ te radionica za poduzetničke potporne institucije pod nazivom „Umrežavanjem do uspjeha“.

U periodu od ožujka do listopada, kada su na snagu stupile mjere zabrane javnih i drugih oblika okupljanja, uslijed pojave Corona virusa na području Republike Hrvatske, organizirani su web seminari za poduzetnike, koji su obuhvatili sljedeće teme: Izrada poslovnog plana, Digitalni marketing, Brendiranje, Primjena aditivne 3D tehnologije u poslovanju, „Pravni oblici poslovanja poduzeća“, „Klimatske promjene i poduzetništvo“, „Žene u poduzetništvu – izazovi!“, „Pokretanje poslovanja – start up!“. Kako bi bilo moguće provesti navedene, ali i buduće događaje, postojeća web stranica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. redizajnirana je i nadograđena vlastitom live stream platformom.

Nakon nešto mirnijeg ljetnog perioda, uslijedio je intenzivniji nastavak projektnih aktivnosti pa je tako u  rujnu organiziran događaj pod nazivom "Kohezijska politika Europske unije - što to znači za nas?", u suradnji sa Županijskom razvojnom agencijom te Regionalna konferencija za žene u poduzetništvu - "Kako preživjeti Covid krizu?" i Okrugli stol za žene u poduzetništvu u listopadu, u suradnji s Women in Adria. Posljednji javni događaj u ovoj godini održan je u studenome, u suradnji s Poduzetničko-razvojnim centrom Općine Erdut na temu „Što donosi novo financijsko razdoblje 2021. – 2027. u fondovima EU“.

Kontinuirano tijekom provedbe projekta poduzetnicima su putem web stranica, društvenih mreža, e-pošte, a kasnije i putem mjesečnog newslettera dostavljane informacije o aktualnim natječajima, novostima iz svijeta poduzetništva, mjerama za očuvanje radnih mjesta i drugih mjera pomoći prevladavanja Covid krize.

U jesen je pokrenut Poduzetnički glasnik, u tiskanom i digitalnom obliku, čije je prvo izdanje objedinilo korisne i zanimljive informacije o poduzetnicima koji posluju u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac te Gospodarskoj zoni Antunovac.

Ova će se dobra praksa svakako nastavi u idućoj godini, ali i po završetku projekta, čiji je kraj predviđen za srpanj 2021. godine.

Povezani članci
NASTAVAK UNAPRJEĐENJA USLUGA ZA DJECU  U SUSTAVU RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA
NASTAVAK UNAPRJEĐENJA USLUGA ZA DJECU U SUSTAVU RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dana 23.12.2020. godine otvorilo je Poziv pod nazivom „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

Sretnu i uspješnu 2021. godinu
Sretnu i uspješnu 2021. godinu

Sretnu i uspješnu 2021. godinu žele Vam Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac - RODA d.o.o. & Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac

Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice
Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice

Dana 16.12.2020. godine na Internet stranci www.strukturnifondovi.hr objavljen je Javni poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

HZZ: Maksimalna potpora za samozapošljavanje povećana na 130.000 kn
HZZ: Maksimalna potpora za samozapošljavanje povećana na 130.000 kn

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) usvojio je nove uvjete i načine korištenja sredstava za mjere aktivne politike zapošljavanja u 2021., u primjeni su od 1. siječnja, a najveća novina je povećanje maksimalne potpore za samozapošljavanje na 130.000 kuna te podnošenje zahtjeva online.