Arhiva Novosti Ožujak 2017

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova“, čiji je cilj povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela malih i srednjih poduzeća (MSP-ova) u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.


31. ožujak 2017.

Poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike - Građenje reciklažnih dvorišta

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga s ciljem pružanja potpore jedinicama lokalne samouprave u obliku dodjele bespovratnih sredstava koja će se koristiti za provedbu aktivnosti izgradnje i opremanja reciklažnih dvorišta, u svrhu doprinosa povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište.


31. ožujak 2017.

Poziv za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava korisničkim institucijama iz Prioritetne osi 5 - Tehnička pomoć

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavilo je Poziv za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava korisničkim institucijama iz Prioritetne osi 5 - Tehnička pomoć s ciljem podrške korisničkim institucijama u uspješnom prijavljivanju i provedbi ključnih operacija Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.


31. ožujak 2017.

Poziv na sudjelovanje

Pozivamo mlade u dobi od 15 do 30 godina na četverodnevnu radionicu o prevenciji nasilja među i nad mladima pod nazivom "Kako se nositi s nasiljem?". Radionicu organizira Agencija lokalne demokracije u suradnji s Općinom Antunovac i Agencijom za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o.


29. ožujak 2017.

Sufinanciranje izrade prostornih planova za jedinice lokalne ili područne ( regionalne) samouprave

Naputak o postupku sufinanciranja izrade prostornih planova jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave dodjelom sredstava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu


27. ožujak 2017.

Potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima

Hrvatska turistička zajednica objavila je Javni poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini.


27. ožujak 2017.

Objavljen Poziv za prijavu na javni Natječaj projekata u Republici Hrvatskoj za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću

Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ured za suzbijanje zlouporabe droga objavili su Poziv za prijavu na javni Natječaj projekata u Republici Hrvatskoj za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2017. godinu.


23. ožujak 2017.

Poziv za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2017. - 2020. godine ..


22. ožujak 2017.

Poziv mladima – radionice „Kako se nositi s nasiljem?“

Pozivamo sve zainteresirane mlade s područja Općine Antunovac da se prijave na edukativnu radionicu „Kako se nositi s nasiljem?“ u organizaciji Info centra za mlade „Info Fora“ u sklopu aktivnosti „ Želiš znati više?“.


20. ožujak 2017.

Natječaj HEP-a za dodjelu donacija „Svjetlo na zajedničkom putu“

Dana 15. ožujka 2017. godine Hrvatska elektroprivreda d.d. raspisala je Natječaj za dodjelu donacija ustanovama, udrugama i drugim organizacijama civilnog društva u 2017. godini.


20. ožujak 2017.

Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu.


20. ožujak 2017.

HAMAG BICRO - Dodjela sredstava za aktivnosti promocije malog gospodarstva

Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO raspisala je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava za aktivnosti promocije malog gospodarstva s ciljem povećanja konkurentnosti malog gospodarstva, poticanja inovacijskih procesa i promicanja investicija u Republici Hrvatskoj.


15. ožujak 2017.

POZIV INFO CENTRA ZA MLADE „Info Fora“

Pozivamo sve zainteresirane mlade na aktivnosti u organizaciji Info centar za mlade ''Info Fora''.


15. ožujak 2017.

LOKALNE INICIJAJATIVE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA – FAZA III

Otvoren je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, u nadležnosti Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Poziv ima za cilj prevladavanje regionalnih i lokalnih različitosti te poticanje partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada.


14. ožujak 2017.

Natječaj za udruge iz Domovinskoga rata

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja raspisala je natječaj za dodjelu institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskog rata koje djeluju na razini Republike Hrvatske


10. ožujak 2017.

Objavljen Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine

Dana 08. ožujka 2017. godine, u Narodnim novinama broj 20/2017 objavljen je  Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine. 


10. ožujak 2017.

Otvoren javni poziv Konkurentnost turističkog gospodarstva

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja, održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz sljedeće mjere


9. ožujak 2017.

Javno savjetovanje o Nacrtu Pravila za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2017.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske otvara javno savjetovanje o Nacrtu Pravila za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2017. godinu .


9. ožujak 2017.

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA DODJELU DONACIJA OD STRANE OTP BANKE

U sklopu svog donacijskog programa Zeleno svjetlo za… OTP banka raspisuje Javni natječaj za dodjelu donacija u 2017. godini. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju registrirane udruge, klubovi i ustanove sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.


7. ožujak 2017.

Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“ financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.


7. ožujak 2017.

Javni poziv - Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva

Ministarstvo turizma objavilo je Poziv za podnošenje projektnih prijedloga temeljem natječaja „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ za koji su osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda u okviru OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.


7. ožujak 2017.

Poziv za lokalne volonterske centre

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv za prijavu jednogodišnjih projekata lokalnih volonterskih centara u 2017. godini.


1. ožujak 2017.

Otvoren natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je natječaj za dodjelu institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, a koje nisu bile korisnice institucionalne podrške Nacionalne zaklade u prethodnim razdobljima.


1. ožujak 2017.