Arhiva Novosti Prosinac 2016

Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaj "Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja" financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.


31. prosinac 2016.

Poziv za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo Poziv za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2017. godinu.


31. prosinac 2016.

Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavljuje Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja“.


29. prosinac 2016.

Objavljen 19. Glasnik Općine Antunovac

19. Glasnik Općine Antunovac donosi informacije o aktivnostima Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o., koje uključuju završetak provedbe nekoliko infrastrukturnih projekata sufinanciranih iz vanjskih izvora sredstava, te aplikaciju 15 projekata na otvorene natječaje EU fondova i Ministarstava.


29. prosinac 2016.

Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru UIA

Instrument za gradove Europske komisije "Urban Innovative Actions" je objavio Drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga za pomoć gradovima u rješavanju urbanih izazova.


29. prosinac 2016.

Natječaj Ministarstva kulture - Umjetnost i kultura za mlade

Ministarstvo kulture raspisalo je privremeni poziv za dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „ Umjetnost i kultura za mlade“, koji se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., financiran iz Europskog socijalnog fonda.


19. prosinac 2016.

Javni poziv na dostavu prijava neovisnih stručnjaka

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljuje Javni poziv na dostavu prijava neovisnih stručnjaka radi pružanja stručne podrške Agenciji prilikom provedbe natječaja za mjere unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.


13. prosinac 2016.

URBACT III – Poziv za dostavu primjera dobre prakse

Ovim pozivom pozivaju se gradovi(općine) da prijave svoje dobre prakse u području održivog integriranog urbanog razvoja s namjerom da budu dio grupe URBACT-ove dobre prakse koja će se promovirati na EU i međunarodnoj razini, a isto tako i podijeliti dobre prakse u okviru novih Mreža za transfer.


13. prosinac 2016.

Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, raspisalo je dana 9. prosinca 2016. godine natječaj „Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu“.


13. prosinac 2016.

Objavljen otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“ financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


7. prosinac 2016.

Poziv na dostavu pretprijava za program Eurostars 2

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u program Eurostars 2. Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.


2. prosinac 2016.

Vrhunska istraživanja Znanstvenih centara izvrsnosti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je ograničeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Vrhunska istraživanja Znanstvenih centara izvrsnosti“ financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Svrha Poziva je razvoj graničnih istraživanja i jačanje kapaciteta Znanstvenih centara izvrsnosti (ZCI) čija je misija da znanstvenim istraživanjima i njihovom mogućom primjenom pomiču granice istraživanja, znanja i društva općenito, čime se povećava i unaprjeđuje međunarodnu vidljivost i prepoznatljivost hrvatske znanstvene zajednice te pridonosi razvoju gospodarstva i društva u cjelini.


2. prosinac 2016.