ico

Otvoren 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga za Program prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Nalazite se ovdje: Home » Otvoren 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga za Program prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Otvoren je 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) za Program prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., a na raspolaganju je ukupno 26 milijuna eura.

Cilj programa je jačanje društvenog, gospodarskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja kroz provedbu zajedničkih projekata.

Prioritetne osi/specifični ciljevi otvoreni za prijavu u drugom pozivu:

  1. Jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi

1.1. Poboljšanje usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi u prekograničnom području

  1. Zaštita okoliša i biološke raznolikosti, poboljšanje prevencije rizika i promicanje održive energije i energetske učinkovitosti

2.1. Promicanje i poboljšanje zaštite okoliša i prirode i sustava upravljanja za sprječavanje rizika

2.2 Promicanje i poboljšanje iskorištavanja obnovljivih izvora energije s ciljem jačanja energetske učinkovitosti

  1. Doprinos razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine

3.1. Jačanje i diversifikacija turističke ponude prekograničnim pristupima te omogućavanje boljeg upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine

  1. Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u Programskom području

4.1. Poboljšanje institucionalne infrastrukture i usluga kako bi se ubrzao razvoj konkurentnosti i poslovnog okruženja u Programskom području.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga je otvoren do 20. prosinca 2018. u 12 sati, a više informacija možete pronaći na stranici:

http://www.interreg-hr-ba-me2014-2020.eu/2nd-call-for-proposals/