Više od 50 poduzetnica Istre, Slavonije i Banovine na cjelodnevnom zajedničkom programu u Glini
15. travanj 2019. @08:37:53

Poduzetnice Istre, Slavonije i Banovine održat će u subotu, 13. travnja, u Hrvatskom domu u centru grada Gline Aktivni dan poduzetnica sa svrhom povezivanja te solidarnog kupovanja proizvoda i usluga naziva „Lobbying for Shopping“ otvorenog za sve građane i posjetitelje Gline. Aktivni dan prilika je za uzajamno jačanje suradnje na dobrobit udruženih žena poduzetnica, njihovu promidžbu i prodaju proizvoda i usluga.

Cjelodnevni program započet će okupljanjem poduzetnica u Hrvatskom domu i prijemom kod gradonačelnika grada Gline Stjepana Kostanjevića, suorganizatora okupljanja hrvatskih poduzetnica u Glini. Za svoje gošće, domaćini su pripremili bogat cjelodnevni program od upoznavanja s poviješću Banovine, obilaska grada, predavanja i razmjene iskustava.

Inicijativa je to Udruge poduzetnica Banovine na čelu s predsjednicom Slavicom Crnković da cjelodnevnim programom ugoste poduzetnice iz Istre, udružene u BPW Klub Pula na čelu s predsjednicom Alidom Perkov, i poduzetnice iz Slavonije udružene kroz projekt „Ženska perspektiva“ Udruge za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika na čelu s predsjednikom Tomislavom Lneničekom. U okviru Aktivnog dana održat će se i okrugli stol na temu „Žene u gospodarstvu“ s ciljem promicanja i unapređivanja poduzetništva i poduzetničke kulture poslovnih žena i   poduzetnica,  poticanje žena u prihvaćanju edukacija, profesionalnog usavršavanja te na  korištenje svojih radnih sposobnosti i inteligencije u vlastitom napretku kao i provođenje zajedničkih društvenih akcija. Bit će obuhvaćene i teme davanja jednakih mogućnosti i statusa ženama u gospodarskom, društvenom i političkom životu bez diskriminacije.  Promoviranje prijateljstva, suradnje i razumijevanja među poslovnim ženama i širenje pozitivne poduzetničke klime posebno naglašava Slavica Crnković u ime poduzetnica Banovine te dodaje „važno je poticanje žena u ostvarivanju i prihvaćanju vlastite odgovornosti prema lokalnoj i nacionalnoj zajednici”.

Udruga za razvoj poduzetništva
"PERSPEKTIVA"
Predsjednik udruge
Mr.sc. Tomislav Lneniček dipl.ing.
HR - 34551 LIPIK Vukovarska 10/6
M. +385 (0) 98 803 211
T./F. + 385 (0) 34 474 026
www.perspektiva.hr
Mr.sc. Dragica Karajić
Voditelj projekta "Ženska perspektiva"
Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“
E-mail: dragica@perspektiva.hr
Mobitel: +385 (0) 98 214 510
Skype adresa: Dragica_108

Povezani članci
Održani web seminari „Digitalni marketing“ i „Brendiranje“
Održani web seminari „Digitalni marketing“ i „Brendiranje“

Ovoga tjedna Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. održala je dva web seminara u sklopu provedbe projekta „Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektnim aktivnostima predviđeno je održavanje niza besplatnih radionica i seminara s temama iz svijeta poduzetništva, no uslijed nemogućnosti održavanja istih zbog epidemije COVID-19, dio tema bit će obrađen putem web seminara.

Vlada RH donijela mjere za pomoć gospodarstvu
Vlada RH donijela mjere za pomoć gospodarstvu

Dana 2. travnja 2020. Godine, Vlada RH održala je 222. sjednicu u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu, na kojoj su donesene mjere za pomoć gospodarstvu, koje je narušeno krizom uslijed epidemije COVID-19.

Od danas dostupan sustav e-Propusnice
Od danas dostupan sustav e-Propusnice

E-Propusnice, sustav dostupan na adresi https://epropusnice.gov.hr omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav). 

Otvoren natječaj „EIT Digital Venture Program“
Otvoren natječaj „EIT Digital Venture Program“

Organizacija EIT Digital, vodeća europska organizacija usmjerena na digitalnu transformaciju Europe putem digitalnih inovacija i edukacija poduzetnika otvorila je prijave na natječaj EIT Digital Venture Program koji nudi priliku poduzetničkim timovima iz 20 europskih zemalja da ostvare financijsku potporu do 25.000 eura